Un incendi va arrasar part de la vegetació de diversos barrancs pròxims a Simat de la Valldigna al setembre de 2010. Ara la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha decidit regenerar la zona i replantar les espècies que es van veure afectades per les flames.
En l'incendi produït entre Simat de la Valldigna, Rafelguaraf i Barxeta, es van veure afectats els barrancs del Xup, Cisternes, Alepsar i Cova Baleta. Les actuacions que es van a escometre persegueixen pal·liar els efectes desfavorables i contribuir, amb la major urgència, a la restauració mediambiental de l'hàbitat forestal cremat. Entre els objectius de l'actuació destaca la protecció del sòl enfront de l'erosió, la defensa contra la sequera i les inundacions, la preservació i millora de la diversitat biològica en els ecosistemes forestals i la contribució al desenvolupament sostenible del mitjà rural en la zona.
Per a aconseguir aquests objectius s'executaran diversos treballs de restauració de les àrees afectades, tals com a neteja i retirada de restes de material cremat i tractaments silvícoles adequats a la coberta vegetal protectora afectada per l'incendi, mitjançant la plantació d'arbres i espècies de ribera, tant arbòries com arbustivas. Aquests no són els únics treballs de la CHJ en les lleres properes. De fet l'entitat ha iniciat el condicionament de diverses lleres situades en els termes municipals d'Agullent, Ontinyent, Bocairent, Alfafar, tots ells afectats per l'incendi forestal de setembre de 2010 i en el qual el Ministeri de Medi ambient inverteix 800.000 euros.
L'incendi, a més de la pèrdua intrínseca del valor ecològic i econòmic del sistema forestal, va tenir com a conseqüència una important disminució de la vegetació, la qual cosa pot desencadenar o accelerar els processos d'erosió de la zona natural. Aquests tipus d'incendis afecten també per la reducció de la infiltració i augment dels vessaments superficials.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada