El Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals de Simat de la Valldigna s’ha elaborat a l’empara de l’Ordre de 17 de desembre de 2007, de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, la qual ha establit en l’annex V ajudes per a la redacció de plans locals de prevenció d’incendis forestals.
En setembre de 2008 des de la Regidoria de Medi Ambient es van iniciar els tràmits per a poder tindre un Pla de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF) a Simat, va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament en la sessió ordinària de data 27 de juliol de 2010, i traslladat a la Direcció Territorial de València de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge. Després de complimentar la documentació requerida, finalment, en 2011 s’ha aprovat i publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, DOCV.
Amb estos són ja 21 els municipis del País Valencià que compten amb el seu pla local de prevenció d’incendis. Concretament els municipis de Yátova, Moixent, Requena, Albalat dels Tarongers, Quesa, Bicorp, Otos, Ares del Mestre, Montixelvo, Gandia, Font de la Figuera, Gilet, Bellús, Dosaigües, Venta del Moro, Algímia d’Alfara, Barxeta, Alzira, Picassent i Bugarra, als que ara s’unix Simat de la Valldigna. “Els plans locals -ha explicat Joan Serra regidor de medi ambient de Simat- són un complement que poden desenvolupar els municipis que continguen en el seu àmbit terreny forestal i zones amb d’alt risc d’incendis, segons s’establix en la Llei Forestal de la Comunitat.
El Pla és una peça clau en la planificació de les mesures de prevenció d’incendis forestals, que s’articula en diferents nivells, des de l’àmbit de tot el País Valencià fins al municipi”. Aquesta iniciativa ha fet possible el tindre un pla d’actuació per a previndre els incendis que tant castiguen el nostre terme municipal. I a partir d’ara, tenim la possibilitat de demanar més ajudes per a poder desenvolupar-lo.
El Pla que té una vigència de 15 anys, amb revisions parcials cada 5 anys, compta amb una detallada descripció de les característiques del municipi tant el medi físic com socioeconòmic, una anàlisi del risc d’incendis amb un estudi històric, entre altres variants d’incidència sobre els incendis. Així mateix, disposa, també, d’inventari de mitjans propis i mobilitzables i d’infraestructures existents, com a dipòsits d’aigua, àrees tallafocs, hidrants i vies forestals, així com un protocol d’actuació en funció dels distints graus de preemergència.
El regidor de medi ambient i sostenibilitat, Joan Serra, ha declarat que “aquest Pla de Prevenció d’Incendis Forestals Local ja ha tingut una importància rellevant pels veïns/es de les Foies degut a que ha servit per a justificar, mitjançant un informe de l’Ajuntament recolzat per la Direcció General de Bombers de Gandia, l’aigua que arriba al dipòsit de les Foies i que dona servei a les casetes”. A partir d’ara, el que cal es desenvolupar el Pla per a poder millorar en la prevenció dels incendis que tant castiguen les nostres muntanyes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada