* A falta d´iniciativa polítca, on els retalls són cada dia més i més durs, on a més l´Ajuntament de Simat ha demostrat incapacitació per a poder desenvolupar polítiques i estratègies en defensa dels nostres llauradors, l´època "cibernètica" que estem vivint aproxima i facilita les coses en cas de fer iniciatives privades. Hui en dia, i amb tan sols una connexió a internet i un mínim de capacitació i de domini de la xarxa, es pot crear de forma totalment gratuïta un blog, o una web per poder oferir productes directament dels bancals als clients. Com a mostra, l´iniciativa de la Unió de Llauradors del País Valencià:
La tenda de fruites i verdures de la Unió de Llauradors ha registrat
des de la seua obertura el 19 de febrer unes "bones" xifres de venda,
que s'han consolidat i que avalen l'engegada d'un projecte que aposta
per l'agricultura local i ecològica.
Les vendes són les esperades per al primer mes en funcionament del local, situat en un carrer cèntric de València, a pesar que març és un mes "atípic" a València per les Falles i ha romàs tancat "més jornades" que en un mes normal, segons ha explicat a EFE el director de "puntdesabor.com", José Castro.
Els
clients de la tenda són en alguns casos consumidors de productes
ecològics i predomina el comprador jove encara que també acudeixen
persones majors que cerquen retrobar sabors i treballadors del centre de
la ciutat que es porten dos productes o fan compres xicotetes per al
dia.
"Esperem fer -ha explicat Castro- un petit canvi en positiu per a
València i l'àrea metropolitana" amb l'obertura d'una tenda que ofereix
productes amb garantia ecològica, de productors locals, a preus
assequibles i que treballa sense intermediaris.
"Que la gent se
sensibilitze a menjar producte local, ecològic i amb molt més sabor i
que puga fer-ho sense que li supose un canvi d'hàbits de compra o un
trastorn econòmic", ha comentat.
El model de tenda aúna "els avantatges" dels sistemes de venda en tenda a través d'un lineal de producte ecològic i de la compra d'una caixa directament a l'agricultor.
En el primer cas, els comerços que disposen d'un lineal especialitzat, aquest és limitat i amb baixa rotació, la qual cosa fa que els productes siguen fins a 2 i 3 vegades més cars, mentre que en el segon, les fruites i verdures són d'alta qualitat però el comprador ha d'anar a arreplegar el producte i solament pot comprar el que produeix aqueix agricultor.
El model de tenda aúna "els avantatges" dels sistemes de venda en tenda a través d'un lineal de producte ecològic i de la compra d'una caixa directament a l'agricultor.
En el primer cas, els comerços que disposen d'un lineal especialitzat, aquest és limitat i amb baixa rotació, la qual cosa fa que els productes siguen fins a 2 i 3 vegades més cars, mentre que en el segon, les fruites i verdures són d'alta qualitat però el comprador ha d'anar a arreplegar el producte i solament pot comprar el que produeix aqueix agricultor.
La Va unir ha apostat per una tenda de preus assequibles,
en la seua majoria iguals que els de un producte convencional, ja que
el consumidor està disposat a pagar un 15 % per sobre del preu però no
más.no obstante, depèn dels productes d'aqueix dia, aquests poden ser
fins i tot més barats.
Castro destaca la varietat de fruites i verdures ecològiques que ofereix l'establiment, que a València "no la té ningú més", i que procedeix de producció pròpia (a Sagunt), d'agricultors valencians i, en funció de la temporada dels productes, d'altres llocs d'Espanya.
Així, la tenda es nodreix de les verdures de fulla (com a enciams, espinacs, cols i bledes) que La Va unir conrea en vuit hectàrees entre les localitats de Puçol i Sagunt, i de productors de les comarques de Camp de Morvedre, l'Horta, La Ribera i la Plana Baixa.
En funció de la temporada, venen productes d'altres zones d'Espanya com Andalusia, Murcia i Catalunya.
Castro destaca la varietat de fruites i verdures ecològiques que ofereix l'establiment, que a València "no la té ningú més", i que procedeix de producció pròpia (a Sagunt), d'agricultors valencians i, en funció de la temporada dels productes, d'altres llocs d'Espanya.
Així, la tenda es nodreix de les verdures de fulla (com a enciams, espinacs, cols i bledes) que La Va unir conrea en vuit hectàrees entre les localitats de Puçol i Sagunt, i de productors de les comarques de Camp de Morvedre, l'Horta, La Ribera i la Plana Baixa.
En funció de la temporada, venen productes d'altres zones d'Espanya com Andalusia, Murcia i Catalunya.
Compta
amb un centre logístic al Puig, on arriben tots els productes i que
serà també el punt d'eixida de les comandes que es facen per internet
quan dins de dos mesos es llance la venda on line, previsiblement a la
fi del mes de maig.
Per a acordar la distribució de les comandes, s'estan mantenint negociacions amb el Gremi de Forners i l'Associació de Herboristerías, que probablement seran els punts de recollida dels clients d'internet.
Respecte al repartiment a domicili, encara han de fixar les condicions però en un inici es començarà per valència ciutat i s'anirà estenent el servei.
Per a acordar la distribució de les comandes, s'estan mantenint negociacions amb el Gremi de Forners i l'Associació de Herboristerías, que probablement seran els punts de recollida dels clients d'internet.
Respecte al repartiment a domicili, encara han de fixar les condicions però en un inici es començarà per valència ciutat i s'anirà estenent el servei.
La Va unir calcula que hi haurà entre
500 i 800 comandes setmanals en la web "puntdesabor.com", una estimació
que podria millorar.
Dins del projecte de venda de productes
ecològics de l'organització agrària ha sorgit la possibilitat d'obrir
altres tendes a València, una iniciativa que està en estudi però no és
prioritària de moment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada