dijous, 17 de novembre del 2016

I per fi....La consulta dels bous





En el darrer ple extraordinari, l'Ajuntament de Simat de la valldigna  va  aprovar amb els vots favorables d'EUPV, COMPROMÍS I PER SIMAT ESQUERRA, la normativa i instruccions per la realització de la tant  anunciada consulta popular sobre els bous al carrer.

Els 17 i 18 de desembre estan convocats a les urnes els simaters majors de 16 anys perquè contesten a  la pregunta: Aprova vosté que l'Ajuntament organitze i done suport amb diners públics a  la realització de bous al carrer?  Si participa almenys el 10% de la població la consulta serà vinculant.

El PP es va abstindre, alega que preguntar a la població és no tindre poder de decisió  però que no volen oposar-se a que es consulte a la ciutadania.
 Nosaltres que tenim altra visió del que és la democràcia participativa ens alegrem de que per fi es pregunte sobre la conveniència o no de pagar 24.000€ (mes de la meitat del pressupost de festes) en una acte tant polèmic i perillós,

És necessari recordar que el que decidim no és  la prohibició dels bous. El que decidim els simaters es si es fan o no amb els diners de tots. A Tavernes i Benifairó són entitats privades les que s'encarreguen d'organitzar i sufragar la plaça de bous.


2 comentaris:

  1. 24000 euros? T'has passat de mes del doble

    ResponElimina
  2. "En la notícia, el periodista interpreta que els 24.000 euros que han costat enguany els bous seran destinats a llibres escolars. Cal matisar, que la idea que volia exposar és que eixa quantitat, en el cas que el poble no vullga bous, serà destinada a tota classe d’ajudes socials i foment del treball, i jo crec, personalment, que eixos diners i altres de diverses partides pressupostàries també haurien d’invertir-se per a promoure la participació ciutadana, la promoció del valencià i de la cultura i la música en valencià, entre altres coses."
    https://eupvsimatvalldigna.wordpress.com/2015/08/08/comunicat-sobre-els-bous-al-carrer-de-lalcalde-de-simat/

    Salut!

    ResponElimina