dimecres, 11 de juny del 2014

El Plenari de la vergonya; el PP trau fora per un mes a Mònica Oltra, mentre manté a imputats i corruptes dins les Corts Valencianes.

Mònica Oltra acompanyada per membres de Compromís, en el pati de Les Corts, durant la sessió.
Mònica Oltra: "És molt lamentable que qui m´expulsa de Les Corts siga el partit més corrupte de tot l´Estat Espanyol"

Finalment s'ha confirmat. En un plenari 'secret' per primera vegada en 31 anys -a porta tancada, sense la presència dels mitjans de comunicació- i sense la participació dels diputats de Compromís i Esquerra Unida, que no estaven disposats a prendre part en el 'aquelarre' polític contra Mònica Oltra, el PP ha confirmat la sanció a la parlamentària autonòmica, que ha sigut expulsada dels Corts per un període d'un mes.

Finalment, els 52 vots del PP (no estaven el president de la Generalitat, Alberto Fabra; el president de la Diputació de València, Alfonso Rus; i el diputat Rafael Ferraro) han dictat sentència -han votat en contra els 33 diputats del PSPV-. Precisament, Oltra assegurava després de confirmar-se la sentència que "si pensen que amb aquesta sanció ens van a callar, van apanyats", al mateix temps que recordava com "el partit més corrupte de l'Estat ha votat la meua expulsió".

A més, la diputada de Compromís -recolzada pels seus companys de coalició que portaven adhesius amb el lema #MònicaEmRepresenta, que també ha sigut utilitzat com hastag en Twitter- anunciava que tenen decidit recórrer la sanció davant el Tribunal Constitucional perquè "el PP no pot llevar-me el que m'ha donat el poble", en referència a la seua condició de parlamentària.

Així, després de la ratificació de la sanció per part del PP, Oltra no podrà assistir en la seua condició de diputada a les sessions i reunions dels òrgans de la càmera, ni presentar iniciatives parlamentàries. En aquest període, encara que sí cobrarà el salari base, no rebrà el complement per acompliment del càrrec ni la indemnització per l'exercici de la funció parlamentària.

Proposta de sanció

La Taula dels Corts va proposar que la parlamentària fóra expulsada un mes després dels fets succeïts el passat 8 de maig, quan Oltra es va negar a abandonar l'hemicicle després de ser expulsada per Cotino després de rebre tres cridades a l'ordre.

La diputada de Compromís presentava les seues al·legacions contra la proposta de sanció, insistint que les cridades a l'ordre no les va escoltar, al mateix temps que desacreditava el procés i demanava la recusació del president dels Corts al·legant "animadversió" cap a la seua persona.