divendres, 17 de juliol del 2015

El Consell encarrega a Agustina Brines, Orengo, José Ramón Tíller i José Luís Vera la difícil tasca de netejar IMELSA.


Este matí Levante-emv publicava el nomenament d'Agus Brines com a subgerent d'IMELSA.
 La que fora alcaldessa a simat de la Valldigna   ha estat escollida per formar part del quartet encarregat de gestionar IMELSA.

Hi ha un pla de neteja a fons i un equip per a executar-ho. El corresponsal polític del president Ximo Puig en la diputació, el vicesecretari de Relacions Institucionals del PSPV, José Manuel Orengo, ha triat als que seran els seus hòmens per a posar en orde la societat pública investigada per la Fiscalia Anticorrupció i la UCO com a epicentre de la presumpta trama de corrupció per cobrament de comissions en contractes públics. Hui es constituirà el consell d'administració de la societat, que triarà com a gerent a José Ramón Tíller.

La persona encarregada de dirigir els servicis jurídics d'Imelsa serà el lletrat José Luis Vera, que ha sigut magistrat en l'Audiència de València i ha representat a l'acusació popular en causes contra la corrupció com el cas Fabra (per la Unió de Consumidors) o Terra Mítica o el cas IVEX, en eixos casos com a lletrat del PSPV. Jurista de reconegut prestigi, ha sigut, a més, professor de Dret Civil i Constitucional en la Universitat de València. Tant el PSPV, com els seus socis de govern han entés que el seu perfil casa a la perfecció amb les necessitats d'una empresa els responsables de les quals hauran de treballar braç a braç amb la Fiscalia Anticorrupció i el jutge. 

En l'esquema de gestió compartida copiat del pacte de la Generalitat, Imelsa serà governada per un gerent i una subgerent. Este últim lloc serà ocupat per Agustina Brins, directiva de l'empresa pública de foment de l'ocupació i formació a Burjassot Cemef. Brines és Graduada Social i actual membre de l'executiva nacional del Bloc.