dilluns, 5 d’octubre del 2015

Per Simat Esquerra reclama més informació a l'equip de govern.

Comunicat de per Simat Esquerra.

El passat dilluns 28 de setembre, tingué lloc el primer ple ordinari a l’Ajuntament de Simat. De fet, l’últim ordinari va ser al mes de març, fa ja 6 mesos.

Per Simat Esquerra va presentar quatre mocions de caire diferent. En una moció es proposava al ple que aprovaren la retirada del fibrociment de la teulada del CEIP Valldigna  i de tots els centres del País Valencià. La segona feia referència a declarar Simat poble refugi i acollir, dins de les seues possibilitats, persones que fugen de les guerres i la fam. La tercera instava a commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, denunciar l’augment de dones mortes i maltractades i avançar en la conscienciació especialment entre els i les joves envers una xacra vergonyosa. Totes aquestes mocions van tenir l’aprovació unànime del ple.

Per últim, la regidora de Per Simat Esquerra, Imma Cunyat, presentava la moció sobre la Constitució del Consell Escolar Municipal(CEM) de Simat. Basant-se en el seu esperit participatiu pel que suposa la representació de tots els agents educatius, pares i mares, alumnat, professorat, ajuntament i sindicats i atenent que a Simat hi ha dos centres de titularitat pública, és pel que es va proposar a la consideració del ple, demanant que s’iniciaren els tràmits legals establerts per aconseguir la seua constitució el més aviat possible. Però la sorpresa del nostre grup ha estat que l’equip de govern de l’Ajuntament de Simat(EU-PSOE i Compromís) va votar en contra(6) i sols va rebre els vot a favor del PP(3, faltava 1 regidor) i el de la regidora de Per Simat Esquerra(1).

El col·lectiu de Per Simat Esquerra manifesta la seua sorpresa davant la negativa de l’equip de govern i rebuja aquesta actitud per anar contra la participació. Moltes intervencions seues es basen en potenciar la participació ciutadana i a la primera de canvi, voten contra una proposta que democratitza i millora la qualitat de l’ensenyament. A més a més, Imma Cunyat va exposar “que els simaters i simateres no tenim informació dels projectes i actuacions que l’equip de govern està realitzant i que té previst encetar en un futur . Va matissar que algunes informacions les sabem per la premsa i que la web municipal no aporta cap informació” En el torn d’intervencions, va plantejar una sèrie de preguntes que el grup considerava importants, com és la programació d’activitats al voltant del 9 d’octubre, atès la proximitat de la Diada Nacional del País Valencià, entre moltes altres qüestions. - See more at: http://locals.esquerra.cat/simatdelavalldigna/article/27895/per-simat-esquerra-reclama-mes-informacio-a-lequip-de-govern-de-simat#sthash.brNZvXAH.dpuf