dimecres, 4 de novembre del 2015

Via lliure per a la coalició amb Podemos i EUPV: el Bloc vota a favor de la confluència


Quasi en l'últim minut i segons és tradició en la casa, que diria Mònica Oltra, s'ha resolt favorablement el pacte entre Compromís i Podem per a concórrer junts a les eleccions generals. Les reticències estaven en el Bloc, els afiliats del qual van rebutjar al setembre amb un 74% dels vots (1.133 enfront de 399) concórrer amb el partit de Pablo Esglésies, un no sostingut per la direcció en la tensa reunió de l'última executiva de Compromís.

Després d’uns mesos, setmanes i dies intensos i de polèmiques dintre de Compromís i també en el mateix Bloc, la militància ha donat la seua paraula: el Bloc participarà d’una nova plataforma valencianista, liderada per Compromís, amb Podem i altres forces per a les eleccions estatals, cosa per la qual ha apostat el seu secretari general, Enric Morera.L’objectiu: tindre un grup parlamentari propi a Madrid.
Morera ha assenyalat aquests dilluns,abans de l'escrutini, que la decisió és "un pas per a fer història". Al seu entendre, la possibilitat de comptar amb un grup propi en el Congrés és "l'única forma de fer-nos sentir i de ser protagonistes perquè en el Congrés tinguem pes i no es continue amb l'empobriment del poble valencià a través de l’infrafinançament públic i la infrainversió territorialitzada".

De fet, Compromís negocia, des de dimarts, amb Podemos i EUPV el repartiment de les llistes, encara que la formació de Marga Sanz no accepta en principi el repartiment dels llocs d'eixida en les llistes. A Ricardo Sixto li ofereixen el cinquè o sisè lloc per València, un fet que ha creat un gran malestar amb EUPV.

Així l'exdiputat a les Corts Ignacio Blanco ha penjat aquest 'post' en el seu perfil de Facebook:

"Els més de 100.000 votants d'Esquerra Unida mereixen el respecte que alguns estan perdent. I el poble valencià aprofitar l'oportunitat històrica. La unitat és el camí. El sectarisme una llosa que impedeix avançar-hi".