dijous, 12 de gener del 2012

Docu viatges: Estats Units d´Amèrica






Estats Units es presenta al món com un país variat, ric en cultura i varietat natural. Cadascun dels seus estats va més enllà del mite del cinema, guardant paradisos naturals com Alaska o ciutats somiades com Nova York. Si es viatja als Estats Units mogut per l'afany de desxifrar els seus mites, segurament la frustració apareixerà molt ràpid. No perquè és impossible delectar-se amb les fabuloses narracions o llegendes d'aquest país, sinó perquè els mites a Estats Units semblen ser el fruit d'un artifici, d'un escenari a l'estil d'Hollywood, d'alguna cosa molt bé muntat, com d'una emoció en la qual no caben els termes mitjans: o s'és grandiós o s'és desconegut. Semblara com si d'un gran parc d'atraccions es tractara.


 
 
 

En portada, Golden Gate de San Francisco. A dalt, vista de Las Vegas, el Gran Canó de Colorado i el Capitoli de Washington. / S.G.


A més de l'interès i bellesa dels seus monuments, com el Capitoli de Washington, el Museu d'Art Contemporani de Nova York, el Golden Gate de San Francisco, les Antigues Missions Espanyoles de Califòrnia, la lúdica Florida o el captivador ritme de Nova Orleans, el vertader tresor d'EUA és la seua majestuosa naturalesa, probablement el major espectacle del món. Una naturalesa immensa que cerca pacientment el seu lloc entre els mites contemporanis. Sens dubte, la gran oblidada pels viatgers, un tresor amagat a l'espera de ser descobert, com els voltants de la muntanya McKinley, entre uns altres.