dissabte, 29 de setembre del 2012

Els Socialistes de Simat intervenen al Comité Nacional del PSPV

El Secretari Local dels Socialistes de Simat, Álvaro Almiñana, ha intervingut hui per primera vegada al Comité Nacional del PSPV, del que és membre.

Al Comité, Álvaro Almiñana ha defensat l´ús del Valencià per part de tots els càrrecs públics del PSPV, un ús que a data d´avui és més que residual.  Almiñana no ha tingut reparo en tirar en cara als dirigents socialistes el poc ús del Valencià que hi fan a tots els estaments públics: Corts Valencianes, Diputacions, Ajuntaments...

El poble valencià i la futura Generalitat Valenciana socialista i de tots els valencians i valencianes, ha de construïr-se desde els pobles i comarques, i aquestes són valencianoparlants.

Discurs d´Álvaro Almiñana al Comité Nacional del PSPV:
"Per començar, crec que es de justícia felicitar a la nova direcció, per intentar de debò fer realitat allò que desitja de forma majoritària la militància: el reconeiximent del sentir i del treball a través de les comarques. Sé que s’ha treballat de valent i que aneu a seguir-ho fent. Jo almenys vodria que així fora…i com més, millor.
 
     No obstant, el treball no serveix per a res, si no som capaços de fer vore a la societat el que  fem, que dia a dia lluitem pels seus interessos i drets. I per arribar a eixe objectiu, crec,que encara que anem pel bon camí, encara ens queda molt.
 
     No podem deixar que la societat pense en el que s´ha convertit  en un tòpic fàcil…que tots els politics som iguals…això és el que ells volen,i sabem què això no és de veres. Nosaltres hem de ser capaços de fer vore al món, que seguim sent els socialistes , els que defenem al treballador , els referents de l´esquerra,els de la igualtat,i els que treballem dia a dia per aconseguir la justícia social.Eixos sóm els socialistes.
 
     Però si per una raò especial he volgut intervindre a aquest comité, es perque em preocupa especialment…la prioritat pel castellà,o la manca d’utilització de la nostra llengua …a les intervencions dels nostres dirigents.
 
      La majoria dels que estem ací,eixírem d´Alacant,amb el braç alçat i cantant ben orgullosos allò de País Valencià. Després de sis mesos d´aquell congrés,em dóna la sensació de que estem tornant a temps antics,molt recents…i com tots sabem,gens favorables per al nostre partit.
 
     Crec que hauriem d´agafar JA,un nou rumb,aquell que parla,sense cap tipus de complexos  en valencià ,aquell que parla, sense complexos de defensa del territori, de cultura, de llengua, de País.
 
    Bé està,que a la nostra terra,és parlen dues llengues.Bé està,que el nostre síndic a les CORTS,siga castellanoparlant,però la resta dels nostres representants,hauria de fer-s´ho mirar,i quan hi haja qualsevol intervenció a la premsa,o a la televisió,parlar amb la nostra llengua.Sols així,donarem la imatge de partit de progrés que volem.Defensant més que ningú,les nostres arrels, els nostres costums i sobretot el nostre idioma.
 
     Quan a un País com el nostre,el Valencià,es parlen dues llengues,no podem permetre donar igualtat de condicions a ambdues.Fent això,sempre es discrimina la minoritària,i per desgràcia eixa és la meua,eixa és la nostra.
 
     Sols em queda demanar-vos que s´ho penseu,que recapaciteu,i espere que vegau el que  us vull dir. Defensem allò que es  nostre amb totes les forces…per què alguns venen ja forts per darrere creguent-se i dient amb la boca plena,que són més valencians que ningú…però sobretot,per què els que manen , els corruptes sense escrúpols, sols volen,amb la demagògia per bandera, fer creure a la societat que són sant i senya de la identitat valenciana…i això no ho podem consentir".