divendres, 7 de setembre del 2012

Viure a Simat...(en temps de crisi)




El comerç local a Simat passa segurament, el període més "negre" de la seua història, amb el tancament de comerços i empreses simateres, perquè a principis i mitjans del Segle XX, es patia fam, però hi havia pràcticament treball per a tothom i existia comerç (agrícola i de serveis).

És un efecte total de la crisi actual, amb característiques devastadores, no només per als empresaris locals, també per a tot el veïnat, l´índex d´atur a Simat pot estar ara mateix per dalt de la mitja valenciana i espanyola.

A tot eixe desastre, hi trobem una xicoteta "espurna" en positiu: el naiximent d´un nou establiment (una sabateria), al Carrer Sant Vicent, i la remodelació del Bar Sagasta.

La restauració a Simat aguanta com pot el temporal, i pràcticament a l´últim any només ha tancat portes 1 local.

Seguim a l´espera de que Mariano Rajoy, el PP de España, el PP de València i el PP de Simat aporten les solucions promeses a totes les seues campanyes.  I és que la veritat clama al cèl, després de 10 mesos de govern de dretes, la situació està molt més complicada que abans, i el pitjor, el 2013 arriba segons els experts econòmics com el pitjor de tots.