dimarts, 25 de març del 2014

Eladi Mainar, junt a José Monleón acompanyen també amb el "Premi Valldigna 2014" a Coeter II.

Foto: Levante-EMV.

L´Historiador i ex Alcalde de Simat Eladi Mainar, l´escriptor, director de teatre i editor José Monleón i el pilotari Paco Luis Brines COETER II són els 3 guardonats per la Mancomunitat de la Valldigna aquest any a la gala dels Premis Valldigna que tindrà lloc el divendres.

Estos noms van ser proposats i aprovats a l´últim Plenari de l´entitat comarcal i el que es preten és reconéixer la seua trajectòria professional i els èxits aconseguits als últims anys. Tots ells tenen un denominador comú i és que tots tres són nascuts a La Valldigna (Eladi i Paco Luis a Simat).

Així, també el crític literari José Monleón, nascut a La Vall va ser nombrat Fill Predilecte al 1995 rebrà el premi "Amic de La Valldigna".

L´historiador i ex Alcalde de Simat Eladi Mainar, rebrà el reconeiximent pel seu treball d´investigació sobre Frai Miquel Oltra, conegut com el Pare Oltra. Va ser un religiós nascut a Benifairó encara que la seua família era de Simat, va tindre una gran influència durant la dictatura de Franco. El mateix Mainar explicava ahir que es tracta d ´una figura que ha caigut a l´oblit dels veïns de la Valldigna.

Paco Luis Brines, "Coeter II", rebrà el Premi Valldigna especial d´este any per la seua espectacular trajectòria d´èxits esportius durant l´any 2013.
Considerat en l´actualitat el millor jugador de Raspall, l´any passat va ser el millor de tota la seua carrera esportiva.

Coeter II va ser Campió de l´Individual Bancaixa, Campió de Lliga Professional Diputació de València per equips, Campió del Master Generalitat Valenciana, Campió del Trofeu d´Hivern i Campió dels Trofeus Gregori Mayans d´Oliva i Filósofo de Piles. Tot això li va valer per a que la Federació Valenciana de Pilota li donara el Premi a millor jugador de 2013. Ahir mateix Paco Luis va dir que "és un orgull rebre este Premi Valldigna en nom de tota la Pilota Valenciana".