dijous, 17 de novembre del 2016

I per fi....La consulta dels bous





En el darrer ple extraordinari, l'Ajuntament de Simat de la valldigna  va  aprovar amb els vots favorables d'EUPV, COMPROMÍS I PER SIMAT ESQUERRA, la normativa i instruccions per la realització de la tant  anunciada consulta popular sobre els bous al carrer.

Els 17 i 18 de desembre estan convocats a les urnes els simaters majors de 16 anys perquè contesten a  la pregunta: Aprova vosté que l'Ajuntament organitze i done suport amb diners públics a  la realització de bous al carrer?  Si participa almenys el 10% de la població la consulta serà vinculant.

El PP es va abstindre, alega que preguntar a la població és no tindre poder de decisió  però que no volen oposar-se a que es consulte a la ciutadania.
 Nosaltres que tenim altra visió del que és la democràcia participativa ens alegrem de que per fi es pregunte sobre la conveniència o no de pagar 24.000€ (mes de la meitat del pressupost de festes) en una acte tant polèmic i perillós,

És necessari recordar que el que decidim no és  la prohibició dels bous. El que decidim els simaters es si es fan o no amb els diners de tots. A Tavernes i Benifairó són entitats privades les que s'encarreguen d'organitzar i sufragar la plaça de bous.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

24000 euros? T'has passat de mes del doble

Camot ha dit...

"En la notícia, el periodista interpreta que els 24.000 euros que han costat enguany els bous seran destinats a llibres escolars. Cal matisar, que la idea que volia exposar és que eixa quantitat, en el cas que el poble no vullga bous, serà destinada a tota classe d’ajudes socials i foment del treball, i jo crec, personalment, que eixos diners i altres de diverses partides pressupostàries també haurien d’invertir-se per a promoure la participació ciutadana, la promoció del valencià i de la cultura i la música en valencià, entre altres coses."
https://eupvsimatvalldigna.wordpress.com/2015/08/08/comunicat-sobre-els-bous-al-carrer-de-lalcalde-de-simat/

Salut!