dilluns, 9 de març del 2009

el Partit Comunista consolida el seu poder sobre Esquerra Unida, més "castellanitzada" que mai

Marga Sanz, nova coordinadora d´EU, del PCPV una líder política més que no parla el nostre idioma.

El Partit Comunista del Pais Valencià (PCPV) va consolidar ahir el seu control en Esquerra Unida. Tal com estava previst la secretària general del PCPV, Marga Sanz, i la seva Executiva van rebre el respatller del 90,4% dels vots de l'Assemblea. Amb la seva elecció es tanca un cicle que ha transcorregut en paral·lel al de l'adreça federal del partit. Fa tot just uns mesos, a la fi de 2008, Cayo Lara, el candidat del PCE, es va imposar com nou coordinador general d'Esquerra Unida al corrent de Gaspar Llamazares. Esquerra Unida donava suport al PCE a Madrid i, a València, els comunistes han assolit ja el control definitiu de la formació.

La llista encapçalada per la nova coordinadora de EUPV, Marga Sanz, va ser triada pel 90,4% dels vots del Consell Polític Nacional. Del total dels 273 votants, 238 van votar a favor en llista tancada; nou també van votar a favor, però en llista oberta, i es van emetre deu vots en blanc i set nuls. Xifres que, en un partit menjo Esquerra Unida posen en evidència la falta de crítica interna després de la sortida de l'ala més moderada del PCPV, com Joan Ribó (afí al sector Projecte Obert), i els nacionalistes de Esquerra i Pais, passant per Isaura Navarrès, la mà dreta de Gaspar Llamazares a València. Posteriorment, el Consell Polític Nacional de EUPV va triar a Marga Sanz per unanimitat.

Sanz va presentar una llista paritària per a aquest òrgan. El coordinador general d'IU, Cayo Lara, va apel·lar a la unitat d'EU i d'IU, al trajecte "cap al socialisme del segle XXI". La nova líder de EUPV es va marcar com un dels seus principals objectius aportar tots els actius de l'organització per a culminar el procés de refundació d'Esquerra Unida. Sanz apostarà també per la consolidació territorial d'EU en municipis i comarques de manera que en 2011 "existeixi un col·lectiu de EUPV en cada municipi valencià i en cada col·lectiu una llista". La nova dirigent de la formació va incidir en la tasca "apassionant i de repte" que espera a EUPV en el seu "consolidació i ampliació com la tercera força política del País Valencià". "Tenim present i futur, som l'esquerra alternativa valenciana transformadora, més necessària que mai en aquests moments de crisis", manifest.

La nova coordinadora d'EU va tenir paraules d'agraïment per a la seva predecessora en el càrrec, Glòria Marcos, i va fer referència a la seva decisió de cedir-li l'escó de les Corts Valencianes el pròxim mes de setembre. "Només puc mostrar el meu agraïment personal i el de l'organització per la seva generositat política sense precedents ni en el País Valencià ni en tot l'Estat espanyol", va dir. Una picada d'ullet al Dia de la Dona Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la taula de l'Assemblea va estar formada íntegrament per dones. En la manifestació del 8 de març es va trobar a faltar als màxims representants d'EU, sempre habituals en la cita.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Heu passat el Salt i no heu corregit la traducció. Sou uns "xapusseros".

Anònim ha dit...

Isaura Navarrès, ja, ja, ja. Amb valencianitzadors com vosaltres no calen castellanitzadors. Ja, ja, ja.

Anònim ha dit...

Son del PC i no tenen rabo i banyes això no pot ser.

Anònim ha dit...

Als puristes de dalt.
Jo n'he trobat alguna més i no dic res. Potser perquè com encara no he dinat me les menge.
Preferesc una traducció del Salt que una de "cervantino" castellà.
Ànim i a escriure en valencià, que així poc a poc ens hem ensenyat tots.

Anònim ha dit...

No podria ser en Arameo