dilluns, 19 d’abril del 2010

Agustina Brines, del BLOC, primera dona alcalde de Simat


REPUBLICACIÓ: de LA COTORRA DE LA VALL



Agustina Brines ha estat elegida alcaldessa de Simat en el ple extraordinari celebrat aquest migdia. L’alcaldessa del Bloc ha rebut els vots del seu partit, del PSOE i d’Esquerra, els tres integrants del Pacte de Progres de Simat.

Previ a la votació, els regidors del PSOE i Esquerra, renunciaven a ser candidats a l’alcaldia. Fetes les votacions, una per cada un dels tres candidats, el candidat d’EU rebia el propi vot i l’abstenció dels altres; el candidat del PP rebia els propis vots i l’abstenció dels altres mentre que Agustina Brines rebia els vots a favor del Bloc, PSOE i Esquerra (foto nº 1) , l’abstenció del PP i el vot en contra d’EU. La postura en contra d’EU va continuar en el torn d’intervencions quan el seu regidor, Victor Mansanet, va fer un discurs qualificat per molts assistents com a més propi del PP on va criticar molt durament el pacte d'esquerres del qual es va excloure i demes coses fetes en la legislatura i fins i tot va arribar a la critica personal amb la recent votada alcaldessa.

L'alcaldessa va rebre la vara de mans de l'anterior alcalde, Eladi Mainar, del PSOE (Foto 2). En el discurs no va voler entrar – segons deia – a contestar-li nomes va recordar com ja havien fet les intervencións de Joan Serra, d’Esquerra, i Eladi Mainar, PSOE, que EU no ha aportat res a Simat en la legislatura i que el seu regidor no havia complit la seua paraula de dimitir si el pacte arribava al Nadal del 2008.

L’alcaldessa va fer un repàs del fet a Simat en la legislatura, es va comprometre a governar en els principis d’atendre a tots els veïns i veïnes de Simat, amb l’esperit de defensa de la nostra llengua, els nostres costums i de treballar per fer un Simat millor, més valencià, sostenible i amb l’afany de potenciar els aspectes culturals, mediambientals i turístics, així com treballar per vore aprovat el PGOU.