dijous, 29 d’abril del 2010

La Fundació fantasma

Web de la Fundació Jaume II el Just


La fundació amb 650.000 € de pressupost obri un web i programa només dues activitats.

Informa: Josep Beltrí, L´INFORMATIU.COM

La Fundació Jaume II El Just, que va ser considerada en la seua creació com una dels aparells per a la recuperació de l’autonomia valenciana i que s’encarrega de gestionar el monestir de la Valldigna, continua treballant baix mínims malgrat el sucós pressupost, 650.000 euros, que se li va dedicar en els pressupostos de la Conselleria de 2010.

Ahir semblava que des de la fundació es volia donar una lliçó a tots aquell que insinuen que la Jaume II El Just està quasi desactivada. Amb convocatòria als mitjans de comunicació inclosa, el secretari autonòmic de Cultura, Rafa Miró, va presentar el nou web de la institució que portava des de 2008 sense activitat. Una plataforma senzilla i austera que ha d’ensenyar al món el seu treball.

I de moment, a l’agenda de la fundació només pareixen dos activitats en tot l’any 2010. El primer acte es celebrarà el dia 13 de maig i consistix en la VI Olimpiada de Jocs Tradicionals. Per la seua banda, a juliol el Monestir de la Valldigna acollirà el V Curs d’Especialització en Història Medieval que durarà cinc dies. Als mesos de juny, agost, setembre, octubre, novembre i desembre no hi ha anunciat cap acte.

A estes dos activitats extraordinàries s’ha que afegir el treball de dos persones que realitzen visites guiades pel monestir i del personal que fa tasques d’oficina, així com la gerent de la institució Anabel Trujillo. En total unes cinc persones, una plantilla no molt ampla si ens cenyim a l’elevat pressupost que gestiona.

Segons es deriva de la informació publicada al web, l’edició de llibres i catàlegs tampoc funciona a una marxa molt forçada. Des de 2007 no publiquen cap obra, tot i haver-ho fet entre 2005 i 2007 amb set llibres. L’última obra editada és Patrimonio cultural valenciano, reclamado y disperso, del periodista y ex director de Las Provincias Francisco Pérez Puche.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

a Simat tenim molts més fantasmes a banda de la Fundació. fantasmes polítics, fantasmes especuladors, fantasmes informadors........

Anònim ha dit...

Fantasmes per tot arreu,
fantasmes de totes menes,
fantasmes sense llençol,
fantasmes sense cadenes,
fantasmes a carretades,
fantasmes per tot el món
i sabeu com se'ls coneix
per lo fantasmes que són.