dilluns, 26 d’abril del 2010

La Regidoria de Medi Ambient de Simat, de les més actives de la Comunitat Valenciana.



Segons ha sabut la Cotorra de Simat, la Regidoria de Medi Ambient de l´Ajuntament de Simat, gestionada per Joan Serra, d´ERPV és una de les més actives i valorades de poblacions entre 3000 i 5000 habitants de la Comunitat Valenciana.

Una associació pro-Medi Ambient CV, informa que aquesta Regidoria ha posat en marxa durant els últims mesos diferents iniciatives a valorar: Voluntariat Mediambiental, adequació de Contenidors de reciclatge al terme Municipal, iniciatives verdes, excursions mediambientals, foment de l´educació mediambiental a l´escola...

Una molt bona tasca per part de Medi Ambient Simat i que de nou deixa en evidència als que s´encarreguen de posar trabes a la tasca del tripartit d´esquerres que governa a Simat.



Nota de premsa Regidoria de Medi Ambient de Simat:

La Regidoria de Medi Ambient de Simat posa en marxa el Voluntariat Ambiental en Pasqua


La Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, ha decretat l'estat de preemergència d'incendis aquestes Pasqües. Durant els últims dies del més de març l’Ajuntament ha rebut circulars informatives remeses per la Direcció General de Gestió del Medi Natural i per la Conselleria de Governació en relació a la campanya de prevenció d’incendis forestals durant el període de Setmana Santa i Pasqua 2010. Per aquest motiu, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat conscient de la riquesa de l’entorn natural amb el que compta , així com la necessitat de preservar-lo, ha decidit que el voluntariat comence enguany en Pasqua, i no en estiu.
El voluntariat estarà coordinat per membres del GMV, coneixedors de la zona i la durada estarà compresa de l'1 al 12 d’abril, amb jornades de vigilància de matí i de vesprada.
Principalment, les tasques que es realitzaran seran, la de prevenció d’incendis i, la vigilància dels espais forestals de la muntanya del Toro, la zona de les Foies, Pla de Corrals, Mosaira, Pla de Portells, Malet, Font d'Agost, La Barrina, Brolls, La Pileta, El Reconet, La Font Tarda, etc. A més a més, l’activitat del voluntariat ambiental consistirà en el control i neteja de paratges naturals, així com informar i controlar que no es realitze cap tipus de abocaments en llocs no autoritzats, conscienciant a la ciutadania per respectar l’entorn i evitar males pràctiques.
El Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat, Joan Serra, a ressaltat la inestimable tasca que realitzen els Voluntaris, els quals dediquen part del seu temps lliure a realitzar aquests treballs de vigilància mediambiental i anima a tots els valldignencs a inscriure’s i participar en aquest Voluntariat Ambiental.
Totes les persones interessades en participar en el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis dintre d'aquestes dates, poden acudir a la l'Ajuntament de Simat per a inscriure’s.
Entre tots/es aconseguirem una Vall més neta i més verda.