dimecres, 25 d’agost del 2010

L´Estació Espacial Internacional visita La Valldigna




Els residents de la platja de Tavernes estan d'enhorabona, ja que avui tindran la possibilitat d'admirar el pas de l'Estació Espacial Internacional, coneguda com la ISS, pel cel valler.


Tot apunta al fet que aquesta ciutat flotant creuarà el firmament a una altura que oscil·larà entre els 335 i els 460 quilòmetres. A més, la ISS viatja a una velocitat de 26.000 quilòmetres per hora, però açò no serà impediment per a tots els que vulguen observar aquest moment únic.


L'observació astronòmica començarà a les 21 hores en el Parc del Molló de la platja de la Goleta de Tavernes. S'espera que aquest lloc estiga ple de gent per a viure aquest firmament estelar.

Així, durant una hora es podran observar Saturn, Mart, la Lluna i l'Estació Espacial, mitjançant uns elements que facilitarà l´Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

Encara que el pas de la ISS es produirà minuts abans de les 22 hores, s'ha congregat a la gent a les 21 hores perquè puguen estar tots preparats.

Aquesta observació sideral quanta amb la col·laboració de l'Agrupació Astronòmica de la Safor i el patrocini del consistori de Tavernes de la Valldigna.

Amb aquesta activitat, ja són dues les que l'Ajuntament ha preparat, aquest estiu, per a tots els vallers. La primera d'elles va ser el passat 11 d'agost, que es va centrar a observar les "Leonidas", la pluja d'estels coneguda com a Llàgrimes de Sant Llorenç. Mentre que l'activitat d'avui, serà per a observar l'Estació Espacial Internacional, coneguda comunament com la ISS, pel cel valler

1 comentari:

Anònim ha dit...

hui gaudirme a tavernes de l´espectacle, salut!