dijous, 26 d’agost del 2010

Simat aposta pel reciclatge

(Article d´opinió de Joan Serra, Regidor de Medi Ambient de l´Ajuntament de Simat)

L’evolució de recollida d’envasos lleugers, paper i cartró , vidre, roba, oli domèstic de l’any 2001 fins al 2009, queda reflectida en les gràfiques següents.

Com queda reflexat en els gràfics, l’evolució del reciclatge a Simat és progressiva, augmentant significativament a partir de l’any 2008.
En el 2010 l’aposta de l’ajuntament és intensificar la recollida selectiva i és per això que, des de la Regidoria de Medi Ambient, s’aposta per millorar el servei, augment els contenidors de paper – cartró i els iglús d’envasos lleugers, que passen de vora una dotzena a més de trenta, tot i que suposa una millora en el servei. A partir d’aquest mes de juliol, el servei l’assumeix l’empresa Joaquim Lerma. L’ augment del número de contenidors de paper - cartró i dels envasos lleugers(plàstic), no ha suposat cap despesa als ciutadans i ciutadanes de Simat. En quant als iglús de vidre, que també han augmentat en número, la nostra intenció es aconseguir tindre els mateixos que d’envasos i de cartró per aconseguir punts de concentració. Així els ciutadans tindran al seu abast, en un mateix lloc, contenidors de residus sòlids urbans(RSU) o fem, envasos, paper i vidre, la qual cosa facilitarà la recollida selectiva i per tant, disminuirà la despesa del fem, que tant afecta les butxaques dels simaters i simateres.
El repte de la Regidoria de Medi Ambient és disminuir la taxa d’arreplegada del RSU, que de segur que ho aconseguirem si tots i totes col•laborem. A més a més, aconseguir la disminució de la taxa de transformació, la que paguem per les tones de fem que aportem a la planta de transformació de Guadassuar, la podem rebaixar si reciclem.
El regidor de Medi Ambient, Joan Serra, fa una crida a la ciutadania de Simat, per a que reduïm, reutilitzem i reciclem sempre que siga possible. És el nostre granet per a la millora el nostre medi natural.

1 comentari:

Anònim ha dit...

em pareix perfecta esta iniciativa. tiendran coses males i no tan males pero criticar per nomes ser qui son dixa molt que desitjar d´aquell que fa la critica