dimecres, 27 de febrer del 2013

PP i UPYD voten en contra de tots els Valencians; contra la millora del finançament Valencià


Mariano Rajoy (PP) i Toni Cantó (UPYD), de les dos formacions que amb els seus vots han impedit una millora del finançament Valencià a proposta de IU i recolzada pel PSOE i COMPROMÍS.

Els parlamentaris del Partit Popular i Unión Progreso y Democracia (UPyD) van votar ahir en el Congrés dels Diputats en contra d'una resolució presentada per Esquerra Unida que reclamava una millora del finançament per a la Comunitat Valenciana.

La resolució, impulsada pel parlamentari d'Esquerra Unida Ricardo Sixto, arreplegava el sentir de les iniciatives aprovades per les Corts Valencianes i reclamava a l'Estat la compensació pel deute històric derivada de la infrafinanciació existent des que es van transferir les competències.

La proposta va aconseguir el suport del PSOE i del diputat de Compromís, però es va enfrontar al rebuig dels populars i d'UPyD.
 
Sixto va lamentar el doble discurs dels populars valencians i va lamentar que la bel·ligerància que van mostrar en el Congrés amb el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero ara s'haja transformat en "pleitesía" enfront de l'Executiu de Mariano Rajoy.

El diputat d'Esquerra Unida va assenyalar que la negativa del diputat d'UPyD Toni Cantó i Rosa Díez no li havia sorprès ja que aquest partit defensa una recentralització de l'Estat de les autonomies.

La negativa dels diputats valencians del PP en el Congrés es produeix quan des del Consell, que presideix Alberto Fabra, es considera una prioritat canviar el sistema de finançament autonòmic. La infrafinanciació ha provocat, especialment des de l'esclat de la crisi, unes greus tensions financeres en la Generalitat i ha fet créixer espectacularment el volum d'impagaments a proveïdors i ajuntaments.