dilluns, 22 de juliol del 2013

La fiscalia demana que es reòbriga el cas de l´accident del metro de València, el PSPV de Simat va presentar una moció d´urgència també en este sentit.






La Fiscalia de València ha presentat avui en un jutjat de la ciutat un escrit sol·licitant que es reòbriga la recerca judicial de l'accident del metro de 2006, en entendre que existeixen "fets i dades noves que en el seu moment no es van valorar, que van poder afectar a l'estat de la unitat sinistrada".

Els Socialistes de Simat, van presentar al Plenari de l´Ajuntament la següent moció:

La memòria de les víctimes i familiars de l´accident de Metrovalència, ocorregut el passat 3 de juliol de 2006, no es mereix que puga quedar cap dubte,en relació a les informacions que es coneixeren el mes passat als mitjans de comunicació.Aquestes apunten,pressumtament,a que va hi haure ordres per part d´una consultora externa,en les declaracions realitzades pels tècnics de FGV a la comissió d´investigació d´aquest tràgic succés.


Per aquest motiu, els SOCIALISTES DE SIMAT, elevem aquesta moció al ple sol-licitant el següent:

  1. Que es demane a la Generalitat Valenciana i a FGV, a que posen tots els mitjans disponibles al seu abast,per a esclareixer pertinentment,totes i cadascuna de les actuacions que es dugueren al respecte.
  2. De la mateixa manera,també li diguem a la Generalitat Valenciana i a FGV,que s´ha d´obrir una nova investigació,amb l´objectiu de poder clarificar i analitzar d´una forma més exhaustiva,i amb uns nivells de major transparència,els fets de l´accident de Metrovalència del 3 de juliol de 2006.
  3. Així mateix, també exigim la depuració de responsabilitats que pugueren derivar-se dels fets ocorreguts, ademés d´aquelles que es veieren afectades una vegada examinats els informes i conclusions d´aquesta nova comissió d´investigació.