dilluns, 9 de maig del 2016

DE BOUS, VAQUES I GALLINES AMB SABATES

 “es posarà en marxa un procés consultiu entre els veïns per a conèixer si volen o no que es continue soltant vaquetes pels carrers del casc urbà durant les jornades de festes. Si ix que sí, des del Govern local es promourà la creació d’una penya a associació taurina (…)”. I en una cita textual, afegeix: “L’Ajuntament col·laborarà en la cessió d’infraestructures necessàries” i, a més a més, “si es constitueixen com a associació estudiarem realitzar una aportació mitjançant una subvenció, com es fa amb la resta d’entitats” 

Víctor Mansanet  8 agost de 2015.







Estem a maig de 2016 amb uns pressupostos aprovats (contemplats bous) i unes festes previstes amb bous  i pareix que algú ha cregut que li ixirà rentable tornar a encetar la guerra de "bous si- bous no".

L'alcalde com ell mateixa va recordar es presentà com cap de llista d'un partit animalista que condemna  espectacles en el quals els animals siguen sotmesos a qualsevol tipus de maltractament o vexació.


En l'Acord de Govern Municipal entre EUPV-COMPROMIS-PSPV, hi ha quatre punts que fan referència al posicionament de l'executiu simater sobre consultes populars, vexacions i maltractament animal.


Així no sabem que és el que ha frenat a l'executiu per no haver-se fet a hores d'ara la consulta popular que havien promés l'estiu passat quan a més els altres pobles de la Valldigna ja han iniciat les consultes i processos per fer unes festes més participatives i més respectuoses amb els animals.

Tavernes amb govern de COMPROMíS va  fer consulta popular on es preguntava a la ciutadania sobre els bous al carrer, tir i arrossegament i data de les festes. Va guanyar per la mínima no realitzar la solta de vaquetes i amb més claredat no continuar amb el tir i arrossegament.

A Benifairó el govern de Compromís va decidir baixar-se els sous un 50% i  no destinar diners públics als bous per poder mantindre les despeses com "fer-se càrrec d'un terç del cost dels llibres de text dels alumnes de l'escola i de l'institut. Mantindre en bones condicions l'escoleta, l'escola, el poliesportiu, revisar i potenciar serveis bàsics..." Una penya taurina ha decidit programar uns actes de solta de vaquetes i bous embolats demostrant que es possible maltractar animals sense necessitat de pagar-ho amb diners públics, l'Ajuntament tot i ser contrari a la celebració de les jornades taurines no les pot impedir per no ser contràries a la llei tot i rebutjar-les com ha deixat clar el seu batlle.

A Simat estem com estàvem, estes festes amb tota seguredat tindrem bous i es previsible que per l'any que ve es realitze la consulta sobre la conveniència o no de seguir soltant vaquetes pels carrers de Simat.

2 comentaris:

Víctor Mansanet Boïgues ha dit...

No ha canviat ni un mil.límetre la meua posició animalista ni la meua posició davant els bous, en facen ara o no en facen mai. No m'agraden els bous i sóc contrari a aquesta pràctica. I sí, l'estiu passat vaig dir el que poseu, però la meua proposta no va tenir, però, massa suport popular. Alguna veu solidària (q agraïsc sincerament) quan van insultar-me i fins i tot agredir-me. De tota manera, convocaré una assemblea per donar la cara (estic encantat de conversar i sentir la veu del veïns i no només de les "cotorres", que també tenen dret a criticar o expressar-se lliurement). I com alcalde, convocaré els veïns i veïnes del meu poble, als quals em dec, ja siguen taurins, antitaurins, professors, jornalers, músics, forners, verdulers, moliners, matalassers o cantants de coples.
Altrament, per a ser objectius, honestos i professionals, haurieu de contrastar les informacions que publiqueu, tot i que sou lliures per a fer el que vos passe per l'epigastre, com diria Joan Fuster. De tota manera, rebeu amb aquest escrit la meua simpatia (jo també tinc sentit de l'humor) i, si ho accepteu, la meua amistat. Salut!

Camot ha dit...

Benvinguda siga la teua visita alcalde. Molt contentes de rebre't saps que estàs en ta casa.
La notícia està totalment contrastada, les teues paraules estan arreplegades de https://eupvsimatvalldigna.wordpress.com/2015/08/08/comunicat-sobre-els-bous-al-carrer-de-lalcalde-de-simat/.
Les informacions de les localitats veïnes han estat publicades a diversos mitjans de comunicació i la postura de l'executiu simater és ja coneguda.
Ací no s'insulta ni s'agredeix a ningú, este espai està obert a debatir i donar a coneixer totes les visions amb educació i respecte, tot i que és notori el nostre pensament animalista, com no podia ser d'altra manera, cotorres i bous sempre ens hem portat molt bé, està obert a totes les postures des del respecte i l'educació.
Ja saps Víctor que el que la boqueta diu la butxaca paga i tu ens deus una consulta popular. Salut!