divendres, 4 de juny del 2010

Llorente argüeix raons econòmiques i no personals per al comiat de Fernando




“Són decisions que desgasten, però que calen en estos moments”. Amb rostre de cansament acumulat, compareixia el president del València en una roda de premsa en la qual quedà clar que ni serà l’última ni la primera actuació per intentar frenar la sagnia econòmica heretada dels mandataris malbaratadors d’abans. Braulio Vázquez, home portat per Fernando, es converteix en el nou coordinador de la secretaria tècnica, que tindrà l’atenta i infalible supervisió de Manuel Llorente.

A les 13 h havia de celebrar-se el Consell a la Llotja Vip de Mestalla. Hores abans, a la seu social, Llorente parlava amb un periodista de TVV i Fernando entrava d’esquena al president. Molt simptomàtic.
De membres de la junta rectora, només n’hi acudiren quatre. La resta havien delegat el vot en el màxim mandatari. Un Llorente que va fer una explicació breu i concisa del perquè de la destitució de Fernando. El concepte amortització –que sempre ha tingut un sentit aplicat a les coses- tornà a eixir en esta reunió. Fernando va manifestar el seu malestar perquè no se li haguera donat l’oportunitat de rebaixar-se el sou. El ja exdirector esportiu continuarà momentàniament dins del Consell, ja que, entre altres coses, no s’hi han pogut buscar membres substituts, ja que els estatuts de l’entitat marquen que siguen set els qui ocupen la junta rectora valencianista.

Una vegada acabada la Junta, Llorente es va dirigir a la sala de premsa, on l’esperaven nombrosos periodistes. Flanquejat pel director de comunicació i pel flamant coordinador de la secretaria tècnica. “He proposat l'amortització del càrrec de director esportiu, que suposa l'eixida de Fernando Gómez de l'organigrama esportiu del club, i que s'emmarca dins de les mesures previstes per a assolir la viabilitat i reestructuració de la societat”.
Així començava les seues explicacions el president, que va fer girar tot el seu discurs en la conjuntura econòmica en la que s’està immers i a la qual el futbol no pot estar d’esquenes: “Podria fer-ho fàcil. Eixir d’ací i fer-me un café amb vosaltres i que els que vingueren després que s’arreglaren. Però este Consell està per a resoldre situacions”.


Llorente tornà a parlar amb Ángel Torres, president del Getafe, sobre Soldado. El jugador ja busca casa a l’Eliana i l’operació podia tancar-se la pròxima setmana

El nou coordinador de la secretària tècnica, com així el batejaren, va soltar frases curtes i farcides de por pel que podia dir o deixar de dir. “Esta situació no l'he buscada jo. És incòmoda per la destitució de Fernando, però em dec al club i he d'acatar les seues decisions, encara que personalment em sap greu per ell”.
Diuen els que coneixen de prop Braulio, que és una persona afable, de tracte pròxim i molt humà. Serien qualitats molt positives perquè Llorente estiguera més que satisfet. El que no sabem és si és submís. A la roda de premsa, el president va deixar clares les jerarquies. Quan se li va preguntar pel capítol d’entrades i d’eixides, va respondre ell primer. El periodista va demanar que fóra Braulio mateix qui en donara la seua. “El treball està tot fet. Cal perfilar-lo i acabar-lo”, va sentenciar el nou encarregat de la parcel·la tècnica, de qui el president va destacar la gran capacitat de treball, la qual “m’ha demostrat en el temps en el qual hem coincidit en el club”.

De vesprada, cadascú va continuar amb els seus quefers. Hi ha un que no ha canviat. Llorente tornà a parlar amb Ángel Torres , president del Getafe, sobre Soldado . El jugador ja busca casa a l’Eliana i l’operació podia tancar-se la pròxima setmana. Al València, tot i que semble ara impossible, no només hi haurà acomiadaments.