dijous, 24 de novembre del 2011

Consellera de Cultura? Riure´s per a no plorar

* La màxim representat polític en matèria de cultura de tots els valencians, atribueix l´obra de Joanot Martorell "Tirant lo Blanch" a Ausiàs March.

La consellera de Cultura, Lola Johnson, assistia al lliurament de premis de la Generalitat als llibres millor editats. Davant un públic d'editors i llibreters, Johnson va cometre el lapsus d'atribuir 'Tirant lo Blanch' a Ausiàs March, en lloc de Joanot Martorell.

L'error va deslligar una successió de comentaris en Twitter, sota el 'hashtag' de #lolajohnsonfacts, que es va convertir en 'trending topic', és a dir, es va col·locar entre els temes més comentats.

Entre els tuits, més enginyosos, els de els usuaris que van imitar l'estil de Johnson en confondre obres culturals. Hi ha qui atribueix l'autoria de la cançó 'Mediterraneo' a Camilo Sesto, o qui parla de Joanot Martorell com un actor de 'L'Alqueria Blanca'.

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, també va dedicar varios dels seus comentaris a la confusió de la consellera.

I fins i tot algun bromeja amb el desig de Johnson de convertir-se en ministra de Cultura de Rajoy, emulant l'error d'Esperanza Aguirre amb 'Sara Mago'.