dimarts, 29 de novembre del 2011

Rajoy preveu prendre possessió el 22 de desembre i reunir el seu Govern l'endemà



El Partit Popular ha anunciat aquest dilluns que Mariano Rajoy té la intenció de prendre possessió com a nou president del Govern el 22 de desembre, cosa que li permetria celebrar l'endemà la primera reunió del Consell de Ministres.

Així ho ha manifestat en roda de premsa la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, després que Rajoy celebrés amb els seus més estrets col·laboradors la primera reunió del comitè de direcció del partit després de les eleccions generals del 20-N.

Termini més curt possible

El Govern en funcions ha insistit que les dates apuntades suposaven el termini més curt possible segons la legislació, ja que el dia 13 de desembre per constituir les Corts era inamovible a l'estar fixat ja en el decret de convocatòria de les eleccions generals. També és preceptiu deixar passar cinc dies per a la formació dels grups parlamentaris.

El PP ha anunciat una altra sèrie de cites prèvies a l'assumpció del Govern. Així, Rajoy es reunirà aquest dijous a Madrid amb els presidents provincials del partit i té la intenció de veure's aquesta mateixa setmana amb els representants dels empresaris i dels sindicats.

Dilluns que ve, 5 de desembre, reunirà de nou el seu comitè de direcció, i el 7 i 8 Rajoy participarà a Marsella en el 20è Congrés del Partit Popular Europeu, en què coincidirà amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i amb el president francès, Nicolás Sarkozy.

A més, abans del Consell Europeu de Brussel·les del 9 de desembre, a què assistirà encara el cap del Govern en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, Rajoy es reunirà amb ell per pactar la posició que ha de defensar Espanya.

Presidents del Congrés i el Senat

El dia 12 de desembre Rajoy presidirà la reunió de la Junta Directiva Nacional del PP que proposarà els presidents del Congrés i el Senat, així com els portaveus del partit en les dues Cambres.

Abans de prendre possessió com a president del Govern, el líder del PP pretén celebrar també un reunió amb els presidents autonòmics del seu partit.

Cospedal ha avançat que les quatre prioritats de Rajoy per quan prengui possessió com a president del Govern seran una aposta ferma per Europa, complir l'objectiu de dèficit públic "per sobre de tot", culminar la reestructuració del sistema financer espanyol i posar en marxa la reforma laboral.

Segons les previsions del PP, el dimarts 13 de desembre es constituiran el Congrés i el Senat resultants de les eleccions del 20 de novembre, els dies 20 i 21 de desembre se celebrarà a la Cambra Baixa la sessió d'investidura de Rajoy com a president del Govern. Superat aquest tràmit, que té garantit per la majoria absoluta del PP, jurarà el seu càrrec al palau de la Zarzuela el dijous 22 de desembre.

Rajoy revelarà llavors la composició del seu Gabinet, i la primera reunió del seu Consell de Ministres seria l'endemà, el 23 de desembre. D'aquesta manera es confirma el calendari previst per a tot aquest procés, després que hi hagi hagut declaracions d'alguns representants del PP en què s'apuntava la possibilitat que s'escurcessin els terminis