dilluns, 21 de novembre del 2011

El BLOC arriba ja a la majoria d´edat. COMPROMÍS tindrà a Joan Baldoví com a primer Diputat Nacionalista des de la restauració de la democràcia.

Joan Baldoví aconsegueix un escó en el Congrés - Serà el primer diputat electe per un partit nacionalista valencianista des de la República, després de Josep Bernat i Baldoví.

El cap de llista de Compromís al Congrés per València, Joan Baldoví, s'ha compromès a "eixamplar" amb el seu nou escó el camí dels valencians cap a Madrid fins que càpia per ell "una filà de Moros i Cristians".

Baldoví ha fet aquestes declaracions quan, a punt de finalitzar l'escrutini en la circumscripció de València, es confirma que Compromís ha aconseguit el seu escó en el Congrés després de les eleccions generals.

Des del Teatre El Micalet de València, on Baldoví segueix l'escrutini al costat d'un centenar d'afiliats i simpatitzants, s'ha mostrat disposat a treballar per els qui li han donat la confiança i pels quals està convençut que ho faran en comprovar el seu treball.

Baldoví s'ha compromès a demanar la reforma de la Llei Electoral en el Congrés dels Diputats i a reivindicar la donació en pagament com a mesura per a cancel·lar les hipoteques, perquè, al seu judici, "no es pot tolerar el drama de moltes famílies que estan perdent les seues cases".

Pretén "oxigenar" el Parlament, igual que, ha afirmat, ha fet la coalició Compromís en Els Corts Valencianes.

"No entraré solament al Congrés, darrere portaré a tots els que m'han precedit, a els qui han donat la cara per aquest país en les pitjors condicions, han sembrat, gent que va creure i confie en peluts i indocumentats i que avui tindrien somriure d'orella a orella i se sentirien satisfets", ha apuntat.

"Seré el representant dels valencians que m'han votat i dels quals ho faran quan vegen com treballem. El camí a Madrid s'eixamplarà i cabrà tota una filà de Moros i Cristians de valencians", ha afegit el candidat de Compromís.

El portaveu d'aquesta coalició en Les Corts, Enric Morera, s'ha mostrat satisfet per haver superat al sistema i ha augurat un canvi en la política autonòmica valenciana en 2015 liderat per Compromís.

"Ara s'assabentaran del que val una pinta -en al·lusió al PP- perquè ací portem patint-ho 16 anys", ha advertit Morera, qui ha lamentat haver competit en "desigualtat" amb la resta de formacions en la campanya electoral.

En opinió de la diputada autonòmica de Compromís Mónica Oltra, "Rajoy ja té oposició, la de Compromís" i ha qualificat al líder popular de "bruixot que promet arreglar la crisi".

"El panorama canviarà molt en els pròxims quatre anys, ens espera molt treball, lluita i potser desesperació, però es produirà un canvi molt més profund que el de les sigles. La gent senzilla del poble té ara l'oportunitat de canviar el sistema d'arrel", ha afegit