dissabte, 27 d’abril del 2013

Intervenció d´Álvaro Almiñana al Comité Nacional del PSPV.


El Secretari General de l´Agrupació dels Socialistes de Simat i Regidor del nostre Ajuntamente, Álvaro Almiñana, ha intervingut este matí com a membre nat del Comité Nacional del PSPV, al mateix que s´ha celebrat a València.

Álvaro és membre del corrent reformista i que reclama grans canvis interns al si dels Socialistes 
Valencians i de l´Estat Espanyol, un corrent que té com a cap visible al Portaveu del PSPV Francesc Romeu, que no dubta en dir clar i directament els seus objectius, com ara, la valencianització del PSPV, la instauració de la República, o el canvi profund i clar al si de les denominades "famílies socialistes".



INTERVENCIÓ COMITÉ NACIONAL 27-4-2013
      Bon dia a tots, sóc Alvaro, secretari general de l´Agrupació de Simat de la Valldigna.
     Voldria començar la meua intervenció reafirmant-me en algo que ja vaig mencionar al passat comité. Crec que la tornada de les comarques a la nostra estructura,és el millor que ens ha pogut passar a tots, sobretot als regidors que estem a l´oposició,ja que hem passat de l´oblit absolut,a tindre pràcticament a diari informació,argumentaris i mocions conjuntes per a presentar als nostres ajuntaments.
     Moltes coses em venen al cap per a comentar ací, però vaig a centrar-me amb la de la línia que hauríem de seguir un partit que a les nostres sigles portem lo de socialiste i obrer, i també als nostres estatuts allò de que també som un partit republicà i laïc.
     Cada vegada més, la gent ens demana les coses més bàsiques del nostre partit,i cada vegada veig i veiem, que pareix que certs punts ens fan vergonya de debatre, o fàstic, perquè altres del partit, estiguen disposats a encetar temes que ,potser no siguen actualitat,però que irremediablement venen lligats a un nou sistema democràtic necessari on hauríem d´anar a parar, ja que supose que, tots ací tindrem clar,la democràcia i el sistema actuals, están molt en entredit,i per suposat no funcionen com haurien de fer-ho.
     Si parlem de República, o d´Estat federal, haurem de creure´ns-ho,i si no ens ho creguem,no ho diguem,però si no ho diguem,no esperem a que els milers de socialistes desencantats amb nosaltres,vinguen altra vegada al nostre partit,amb els va i vens que els donem dia a dia amb la nostra ambiguïtat amb aquestos temes rel-levants per al País i per a l´Estat.
     Si anem…anem,tots junts,amb un discurs clar i contundent.Mirant a la gent a la cara,dient-los que estem ací per al que necessiten.Siguent fidels a les idees del PSPV,eixe que tants enyorem,i eixe PSPV,que tan lluny el veiem alguns.
     S´ha de parlar clar de monarquia, de si realment és açò el que la ciutadania vol. Amb escàndols de tots tipus,amb imputades (o no),amb novies, caceries i gendres tots a sou dels contribuents. Lo ben cert, és que si tanquem els ulls,la gent els ens tancarà els seus.I les bases i tots volem saber quina posició és la dels nostres dirigents.
     S´ha de parlar més clar encara de laïcitat al nostre partit. Mentre els joves deixem clara la nostra postura, veiem com encara no demanem la revisió amb el concordat.Ja va siguent hora,de que ens fixem en les coses terrenals,i proposem i governem amb seny i lleis per davant,no amb una moral catòlica,que sols és això,moral a gust del que la consumeix,però que veient-ho bé,fa i desfà com vol encara a tot l´estat,sols cal fixar-se amb la modificació de la  llei de l´avortament o en els comentaris cap al matrimoni entre persones del mateix sexe,aquestos,cada vegada més en entredit pel mamoneig del pp cara a la conferència  episcopal.
     Companys,la gent està ahí fora esperant-nos,i hem de ser capaços de donar-los resposta.18 anys populars ací al País Valencià són moltíssims,i ara tenim els resultats de la seua nefasta gestió,i estem patint-la els de baix.
     Vaig a acabar dient-vos,que és hora per als valents,per a la gent que pensa clar i no està contaminada, per a la gent de les bases. La situació no es pot sostindre més.Cada vegada les desigualtats entre la societat són més grans,i hem de tindre clar,i hem de dir ben alt,que ací som TOTS iguals. PROU PRIVILEGIS,S´HAN D´ACABAR  JA.
Salut i bon dia