dissabte, 28 de setembre del 2013

La declaració de la pilota com Bé d'Interès Cultural troba el consens polític.

A iniciativa del Conseller Serafín Castellano, i el suport de tots els Grups Parlamentaris (PP, PSPV, COMPROMÍS i EU), la Pilota Valenciana serà declarada BIC.

La declaració de la Pilota Valenciana com Bé d'Interès Cultural (BIC) va obtenir un recolzament definitiu en el Debat de Política General de les Corts, en rebre la iniciativa el suport unànime de tots els grups parlamentaris. La notícia, esperada des de juny, va ser acollida amb esperança i il·lusió per tots els estaments de l'esport autòcton. I és que la designació de la pilota com BIC no solament suposarà reconeixement social i cultural. A més, segons explica el conseller Serafín Castellano, impulsor de la iniciativa, aquest esport «quedarà protegit per la Llei de Patrimoni i haurà de ser recolzat legalment per totes les administracions públiques».

El procés no té dates establides però s'estima que la designació de la pilota com BIC es concrete  al voltant d'un any. «Estem ultimant un informe que hem de presentar i sobre la base del com la Conselleria de Cultura inicia la tramitació. La Llei de Patrimoni marca uns terminis perquè els ens consultius donen el vistiplau a la proposta i finalment s'aprove la declaració de BIC», va afegir Castellano. Però si d'alguna cosa ha de congratular-se l'esport autòcton és del suport incondicional de tots els grups de les Corts, la qual cosa «garanteix el futur de la pilota com a esport i senyal d'identitat dels valencians», va postil·lar el conseller.