dissabte, 12 de setembre del 2015

L’ALCALDE DE SIMAT, VÍCTOR MANSANET, FORMARÀ PART DE LA JUNTA DE GOVERN DE LA MANCOMUNITAT DE LA SAFOR

                              Víctor Mansanet, alcalde de Simat.
                                FOTO: E. Mahiques.

Víctor Mansanet, alcalde de Simat de la Valldigna, formarà part de la Junta de Govern de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, la qual es va constituir ahir, divendres, en la seu de l’organisme comarcal a Gandia. Mansanet alternarà el càrrec amb els alcaldes de Barx (Ciutadans) i els independents d’Ador, Almoines, Guardamar i Piles, durant els quatre anys de mandat. El primer edil simater va manifestar el seu agraïment a Compromís i PSPV-PSOE per haver arribat a un consens “per fer més fluid el treball en l’entitat comarcal”, però es mostra crític amb els seus estatuts. “Pense que el plenari de la Mancomunitat hauria de proposar democratitzar els estatuts i fer-los més participatius no només a les organitzacions polítiques, sinó també a les organitzacions socials”, sosté  l’alcalde de Simat.
Mansanet va declarar que la Mancomunitat de la Safor “és un instrument molt útil per a apropar serveis públics de qualitat a la ciutadania”, i en aquest sentit va afegir que “hauríem de potenciar no només els serveis per a garantir el benestar social de tots els saforencs, sinó també  les polítiques de promoció i foment del treball a fi pal·liar la greu crisi laboral i econòmica que pateix la nostra comarca”. L’alcalde simater, qui aposta per incloure el Monestir de Simat i el ric patrimoni natural d’aquest poble, en l’oferta cultural no només de la comarca, sinó també de l’Ajuntament de Gandia, l’únic municipi que, ara per ara, no forma part de la Mancomunitat, estarà acompanyat en la Mancomunitat de la Safor pel regidor de Compromís, Vicent Ribera, primer tinent alcalde de l’Ajuntament de Simat.
En la sessió constitutiva de divendres, 11 de setembre, el ple de la Mancomunitat va elegir per unanimitat l’alcalde de l’Alqueria de la Comtessa, Salvador Femenia (PSOE), president. L’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis (Compromís), exercirà de vicepresident primer durant els pròxims dos anys, mentre que Pep Mascarell (PP), alcalde d’Almiserà, ocupa la segona vicepresidència, segons el pacte signat pels tres partits aquesta mateixa setmana.