diumenge, 22 de febrer del 2009

El Correfoc de Simat en perill.



PSPV, BLOC I ESQUERRA PRESENTEN DEMÀ UNA MOCIÓ EN DEFENSA DE LA FESTA.



La Colla de Dimonis "Fem Fredat" de Simat i ja també per extensió els correfocs i també les "cordaes" corren un greu perill de desaparició immediata si es tira endavant la llei de la unió europea reguladora d´utilització d´elements de foc, que prohibeix estar a menys d´una important distància dels coets, cosa que impossibilita ja directament la celebració de correfocs, cordaes, demostracions de foc i tallers i també algunes "mascletaes".
Membres dels dimonis li han dit a La Cotorra de Simat que pareix ser s´arreglarà la cosa, després d´haver-se reunit amb els responsables pirotècnics de la Comunitat Valenciana, però tal volta només siga un nou "parxe" a l´assumpte, ja que es donaria de nou una moratòria a aquesta llei i per tant no s´eliminaria definitivament.
Ací a Simat, el Govern de l´Ajuntament (PSPV, BLOC I ESQUERRA) presenta demà al Plenari una moció per defensar una de les festes més tradicionals, instant al govern espanyol a paralitzar la posada en marxa d´aquesta llei i negociar les excepcions per aquesta llei, que serïen respectar les tradicions milenàries valencianes (cordaes, mascletaes, correfocs...).
La Cotorra de Simat té la seua pròpia opinió, i creu que si els governants (sota sospita) del PP valencià estan passant-se per la "banda dels collons" totes les advertències, sancions i reprobacions per totes les construccions ilegals a la costa i la desfeta del paisatge, no estaria de més que fera el mateix de moment amb els coeters i autoritzar a seguir continuant amb la festa.
... i ho diu La Cotorra de Simat, que quan sent un masclet vola "acollonà" a amagar-se a Les Foies! tot siga per la festa

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ai, quin "tufillo" té la cosa cotorril de ser socia (del qui més mana) i lista (per no declarar-se com a tal). Això de Comunitat Valenciana (no dic que jo estiga en contra o en favor, se me'n fot) deixa massa clares les coses. O no, Cotorra?

Anònim ha dit...

torna-li a la pregunta de qui es. que mes dona. qui es el que escriu les noticies de larco i de valldigna digital?
que mes dona. el que importa es que ens quedem sense dimonis per l´incompetencia dels que ens governen