dimarts, 21 de setembre del 2010

El PP assetja ara a Luna per una factura de fa 13 anys quan no era càrrec públic




El diari El Mundo va publicar ahir que l’empresari Enrique Ortiz, protagonista del cas Gürtel per presumptament finançar el PP a canvi de contractes públics, i del cas Brugal, per segons la policia pagar a càrrecs dels popularistes per a rebre concessions de fem, havia abonat les obres de la casa del portaveu del PSPV a Les Corts, Ángel Luna. Els pagaments s’haurien fet per uns treballs en l'habitatge de Luna entre novembre de 1997 i febrer de 1998. En eixe moment el parlamentari treballava per a la empresa de Ortiz, però no ocupava cap càrrec públic.

La informació va córrer com la pólvora i els primers en fer-se ressó va ser Canal 9. En els informatius de primera hora del matí ja es dedicaven en gran part a este tema, així com la tertúlia posterior. Una “errada” augmentava la quantitat que suposadament Ortiz havia pagat a Luna, de 4.000 euros a 700.000.

Després de tot el matí i de l’eixida tant del portaveu del PP a Les Corts, Rafael Blasco, com del secretari general del PP, Antonio Clemente, demanant explicacions i en el cas de Clemente la “dimissió irrevocable”, Luna va comparèixer davant els mitjans a les 13.30 hores.

El portaveu socialista en les Corts va afirmar que té la consciència "tranquil·la" i que ha pagat "absolutament" totes les seues factures, "directament o indirectament". Això sí, va lamentar que té constància que està i ha estat investigat "des de fa dos anys", des que treballa en contra de les pràctiques "corruptes" del govern de la Generalitat.

Luna va començar la seua intervenció explicant que estos fets van tindre lloc fa 13 anys, quan era una persona privada –dos anys i mig després de concloure el seu càrrec d’alcalde d'Alacant- i es dedicava a treballar en un despatx com advocat.

Entre els seus clients va admetre que estava Enrique Ortiz, per a qui, segons va dir, va treballar durant un període de tres anys i mig. "Em va estar pagant mensualment una quantitat de diners pel meu treball", va incidir Luna sobre esta qüestió.

Pel que fa a la reforma a la qual s'al·ludix en la informació publicada, va explicar que la seua dona va heretar una casa i després de decidir canviar-se a viure en ella, va començar una xicoteta obra de condicionament. Per a això, "com és normal", va recórrer als seus amics.

Respecte a este últim, va indicar que li va demanar recomanacions per a modificar part de l'habitatge, pintar-lo i posar rajoles a la terrassa. L'empresari, segons va explicar, el va posar en contacte amb gent de la seua empresa i, a partir d'ací, "jo vaig pagar totes les meues factures, absolutament totes, directament o indirectament, no ho recorde". “Fa gairebé 13 anys de la història -va agregar- però vaig pagar totes i cadascuna de les operacions que es van fer en el meu pis, d'una manera o d'una altra".

Luna va assegurar que resulta "esperpèntic" que el conseller de Solidaritat, Rafael Blasco, parle d'intervencions del fiscal, perquè en este cas, un assumpte entre persones "privades", "ja m'explicarà què fiscal va a fer què". En este punt, va afirmar que "quan un té damunt al Tribunal Suprem, al Tribunal Superior de Justícia de Madrid, al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana o a la Fiscalia Anticorrupció, li pot resultar d'un cert alleugeriment citar al fiscal, tot i que només siga per demanar-li coses impossibles".


Luna i Oltra s’han caracteritzat esta legislatura per haver-se convertit en dos veus incòmodes i mediàtiques que han denunciat la corrupció al cor de la Generalitat

També va assegurar -dirigint-se a Blasco- que ell no va adjudicar res, ja que va governar l'Ajuntament d'Alacant en minoria, entre 1991 i 1995, amb 12 regidors sobre 27 i "no tenia cap capacitat d'adjudicar res, ja que el ple tenia assumides les facultats de contractació", va aclarir.

Luna va dir que té "constància" que està i ha estat investigat des de fa dos anys, des que treballa contra les pràctiques "corruptes" del govern de la Generalitat i d'altres governs encapçalats per dirigents del PP en esta comunitat. "Si en dos anys -va agregar- que porten investigant-me absolutament tot, l’únic que han trobat és això, realment comparec bastant satisfet davant de tots".

Preguntat per un vehicle marca Audi que va pagar Ortiz en 1999 i ell va utilitzar, va respondre que era un cotxe de lísing, que posen les empreses a disposició dels seus directius, i que en acabar el contracte ell va comprar el vehicle. "Veig que la investigació ha estat conscienciosa", va ironitzar després d'esta qüestió.

Va lamentar que no té proves d'estes acusacions, però va relatar que l'última informació que ha tingut sobre esta qüestió li ha arribat des de Múrcia, i li han comentat que en alguns llocs on governa el PP, "alguns funcionaris han rebut ordre de revisar expedients en els quals jo personalment havia participat com advocat".

Així, segons la seua opinió, "forma part de la més elemental pràctica mafiosa que he tingut ocasió de denunciar des de les Corts, que suposa intentar acovardir, perseguir i castigar a qui s'atrevix a preguntar com s'utilitzen els diners públics en la Comunitat, com el president de la Generalitat, Francisco Camps, introduïx en l'administració pública una trama d'empreses que no són d'ací però que acaben treballant ací i es’enporten molts milions d'euros dels impostos que paguem els valencians".

Però Luna no ha sigut l’únic que està sent suposadament investigat i a qui intenten posar entre l’espasa i la paret. La diputada de Compromís, Mònica Oltra, va viure un capítol com a mínim estrany en Les Corts. El conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, va fer pública una informació sobre la seua família que només podia saber amb accés a informació privilegiada quan va ser conseller de Medi Ambient.

Però l’assetjament no va acabar ací. La Policia Local de València va denunciar Oltra per resistència a l’autoritat, el que li podia haver costat la seua inhabilitació. A la fi el jutge només la portarà a judici per una falta lleu tot i les proves presentades on es demostra que no va haver cap resistència. Això sí, aconseguiran la foto a la banqueta.

Luna i Oltra s’han caracteritzat esta legislatura per haver-se convertit en dos veus incòmodes i mediàtiques que han denunciat la corrupció al cor de la Generalitat. Ara, estan en el punt de mira.