dilluns, 4 de juny del 2012

Bausset: Una vida fecunda al servei de la llengua, la cultura i les llibertats del País Valencià



El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la pèrdua de Josep Lluís Bausset “és una pèrdua molt trista per a la història del País Valencià i cal honrar la seua memòria. Si el nostre país fóra normal, hui el president de la Generalitat seria present al sepeli del gran Bausset, però el cap del Consell està més preocupat exercint de cap de partit, presidint actes i reunions de la seua formació política”.

Bausset va faltar diumenge a l’Alcúdia, “després d'una vida fecunda, al servei la de la llengua, la cultura i les llibertats nacionals del País Valencià, i a l'edat de 101 anys”, segons ha recordat un dels fills del gran homenot del valencianisme modern, Josep Miquel Bausset.

En el seu palmarès com a homenot del País, Bausset comptava amb distincions com Fill Predilecte de L'Alcúdia, I Guardó d'Or del Bloc Nacionalista Valencià, I Premi Vicent Ventura, Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Jaume I de Barcelona, Premi Valencià de l'Any 2000 de la Fundació Huguet, President d'Honor del Bloc Jaume I de L'Alcúdia, Soci d'Honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, membre del Comitè d'Honor de la Fundació Ernest Lluch, Premi de Periodisme Martí Domínguez d'Algemesí, Micalet d'Honor Extraordinari 2010 i Premi al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Pedreguer.

Bausset, segons Morera, “ha estat un exemple de civisme i d'honestedat i per damunt de tot  ha estat un autèntic maulet, perquè ha treballat per la llibertat, la dignitat i el redreçament nacional del País Valencià. La seua fidelitat i el seu compromís a favor del nostre País, ens seran un exemple i un estímul, per a tots els qui hem estimat i admirat l’home subterrani”.

L'Eucaristia i enterrament serà avui dilluns a les 18 hores. Les seues despulles es troben al tanatori de l'Alcúdia (la Ribera Alta).

1 comentari:

Comcam Ot ha dit...

Es Sebastian un socorrista inutil???
Quan un socorrista que ha obtingut la plaça per ser cosí de l’amo de la piscina, sense tindre cap altre mèrit, ni titulació ni preparació ni experiència, s’ha d’enfrentar a un rescat, fa molts escarafalls per a què semble que fa molta cosa i tapar la seua inutilitat: es mou al voltant de la persona a rescatar, trau molts aparells de respiració, una camilla, tot el que calga... menys aplicar-se a salvar a la víctima.

Es totalment inutil (perque no té cap utilitat) a l'hora d'impulsar el turisme, d'haver buscat cap solució a la dislució de les cooperatives, de tindre cap iniciativa en politiques d'ocupació, d'impulsar cap esport que no siga el futbol....Com l'orquesta del titanic toca ( camp de padel) i toca (gespa artificial) mentre Simat té un 30% d'atur i es mor en agricultura, industria i turisme.