divendres, 15 de juny del 2012

Multaqa 2012: Simat reuneix el cap de setmana a grans personalitats mundials.


Multaqa és una paraula àrab que significa trobada amistosa. En 1988 Unesco va convocar la 1ª Gran Multaqa del Mediterrani, constituint-se el Consell Mediterrani de Cultura i el Programa mediterrani de la Unesco. L'any 2000, la Unesco va declarar a Santa María de la Valldigna calme de la seua activitat mediterrània i des de llavors s'han celebrat allí set Multaqas. 


Aquest cap de setmana, 15, 16 i 17 de Juny tindrà com tema «La dona, el mediterrani i la pau» i a ella acudiran, entre altres importants personalitats, Michelle Bachelet, expresidenta de Xile i directora del Programa Dona de l'ONU:
El Centre Unesco València ha programat l'eixida de diversos autobusos per a poder assistir a la Multaqa que serà de lliure entrada.



Una de les activitats més importants de les diverses Multaqas i d'aquesta especialment, és subratllar el paper de la dona en aquells països que, de tradició àrab i jueva, mantenen en la seua legislació i costums una certa actitud masclista, que fa difícil l'accés de les dones a oficis i professions que en el món occidental ja estan oberts a elles.


La Generalitat valenciana està finançant la restauració del Monestir de Santa María de la Valldigna, seu de les Multaqas i icona de la Comunitat Valenciana des de l'any 2000.