dissabte, 5 de desembre del 2015

Agustina Brines denúncia que la reforma legal de Rajoy boicoteja a jutges i fiscals i crea impunitat.


"«Una factura conduïx a una empresa, esta a un testimoni, que al seu torn pot obrir noves vies d'investigació sobre actuacions que inclús es van desenrotllar en l'estranger i que requerixen comissions rogatorias... És un puzle complex en què treballen policies, fiscals o jutges i que no pot tirar-se a perdre i obrir la porta a la impunitat dels delinqüents pels interessos del senyor Rajoy i compañía».

Així de contundent es va mostrar la directora gerent de l'empresa pública Imelsa, Agustina Brins, en la seua crítica a la Llei Orgànica 13/2015, de 5 d'octubre, de modificació de la Llei d'Enjudiciament Criminal, que hui entra en vigor. 
Un canvi legal impulsat pel Govern del PP que limita el temps d'instrucció dels sumaris judicials a sis mesos o 18 si són casos complexos.

 La mesura preveu en casos excepcionals la possibilitat de prorrogar la investigació judicial per un màxim d'un altre any i mig, amb resolució motivada i amb la sol·licitud prèvia i actuacions i acord de les parts. Esta reforma «obre una via de fuga a què alguns puguen eixir-se de rosetes en delictes de corrupció, perquè en la pràctica es boicoteja jutges i fiscales». 

Ho diu Agus Brines, qui codirigeix, junt amb Josep Ramón Tíller, l'empresa pública provincial que, amb Marcos Benavent al front entre 2007 i desembre de 2014 va ser presumptament saquejada per la trama de comissions del cas Rus. La gerent va subratllar que el nou equip directiu d'Imelsa està «prestant tot el suport a fiscals, jutge i Guàrdia Civil en la investigació judicial, en defensa dels diners públics i per a demostrar la viabilitat de les empreses públiques si es gestionen de forma professional i honrada». 
Els delictes de corrupció «son els més greus perquè danyen la medul·la de la democràcia, la confiança en la política», va agregar, per a titlar de «surrealista que es posen obstacles a la instrucció, en compte de posar mitjans, que és com s'agilitza la justicia».
La portaveu del Consell, Mònica Oltra, va reclamar ahir debades al Govern un «decret urgent» per a ajornar l'entrada en vigor de la reforma legal. 
Cal recordar que la instrucció del cas Fabra va tardar 11 anys, mentres que la macrocausa Gürtel porta 7 anys i mig d'instrucció. De les sis peces, només s'ha jutjat la que correspon als contractes de Fitur.

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2015/12/05/reforma-legal-rajoy-boicotea-jueces/1350831.html#