dijous, 10 de desembre del 2015

Diari de campanya: Ciudadanos vol el 15% de la nova RTVV en anglès i el 25% en castellà


El grup parlamentari de Ciutadans (C's) ha presentat 18 esmenes a la proposició de llei per a la recuperació de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) en les quals defensa que la seua programació siga trilingüe i rebutja la televisió en proves, entre altres qüestions. En aquest sentit, han declarat que "C's està treballant en pro d'uns mitjans de comunicació públics sostenibles i despolititzats", ha afirmat el diputat Toni Subiela, qui ha recalcat que les esmenes "se centren majoritàriament en evitar el control polític dels nous ens i anar posant les bases de la pluralitat i la independència en els mitjans de comunicació públics de la Comunitat Valenciana".

A més, ha explicat que C's “advoca per evitar una televisió en proves, és a dir, un mitjà de comunicació sense cap control parlamentari i al servei de l'actual Govern que no ofereix cap servei al ciutadà, que generaria despeses innecessàries i que espantaria la possible audiència del futur projecte".

Subiela ha indicat que les esmenes “estan encaminades també a impedir que el Consell puga suplantar la comissió parlamentària per a dictar la nova llei del sector audiovisual". "Que l'Executiu posara límits temporals a les Corts per a realitzar el seu treball seria inacceptable", ha incidit el diputat, qui ha assegurat que "Ciutadanos està d'acord que el temps corre en contra del sector audiovisual, que agonitza cada dia, i cal treballar amb la major celeritat possible, però sempre des de la pluralitat parlamentària de la comissió".

10 a 15% de programació en anglès

Entre les propostes del partit, Subiela ha recalcat la "defensa dels drets de les zones castellanoparlants de la Comunitat Valenciana". En aquesta línia, C's proposa que, a més d'emissió en valencià, "la programació continga entre un 20 i un 25 per cent en castellà i entre un 10 i un 15 per cent en anglès, especialment en la franja infantil, perquè els mitjans de comunicació públics autonòmics col·laboren en una educació trilingüe dels escolars", ha indicat el diputat.

Finalment, Subiela ha expressat la seua "confiança que a partir d'ara existisca participació, transparència i eficàcia per al desenvolupament del projecte".

No tenim notícia de que el partit taronja haja demanat cap percentatge d'emissió en anglés en aquelles televisions que sols emeten en castellà, el que ens fa pensar si el que volen no serà acorralar la nostra llengua al reducte folclòric.