divendres, 11 de desembre del 2015

Els candidats al Senat, Peris i Roderic, i al Congrés, Serra, de la coalició «Ara, País Valencià» es comprometen amb l’alliberament del peatge de l’AP-7 i el Tren Gandia-Dénia

Els candidats al Senat, Peris i Roderic, i al Congrés, Serra, de la coalició «Ara, País Valencià» es comprometen amb l'alliberament del peatge de l'AP-7 i el Tren Gandia-Dénia

Avui, divendres, al Casal Jaume I, Joan Francesc PerisToni Roderic Joan Serra han oferit una roda de premsa per explicar els punts forts del programa electoral de la coalició Ara, País Valencià, integrada per ENVEls Verds i Esquerra Republicana.
Estem convençuts que, en la propera legislatura, s’obrirà el debat territorial i el poble valencià ha de tenir veus en les Corts que responguen únicament als interessos generals del País Valencià, del seu present i del seu futur” -ha dit Joan Francesc Peris, candidat al Senat per la circumscripció de la província de València -i únic candidat a Senador de Gandia i la Safor.
És moment de superar el sistema electoral que ha fonamentat el bipartidisme per anar a una democràcia més proporcional, amb major participació de la ciutadania, més transparent, eradicant la corrupció política i econòmica, més igualitària desapareixent els privilegis personals com són els títols nobiliaris o la mateixa monarquia i on les nacionalitats que composen l’Estat Espanyol tinguen la capacitat de decidir el seu destí polític des de la seua pròpia sobirania política” -ha seguit Peris en les seues manifestacions.
És hora ja d’acabar amb la marginació i abandonament dels valencians i valencianes que hem estat invisibles com a poble tots aquest anys davant l’Estat i que s’acabe la marginació de l’agricultura valenciana, el greuge del peatge de l’AP-7 prorrogat en successives ocasions, la manca d’infraestructures ferroviàries com el corredor mediterrani o el tren Gandia-Dénia. Amb els candidats d’Ara, País Valencià al Congrés i al Senat serà impossible seguir un dia més a partir del 20D amb l’exclusió del nostre País de les grans decisions. És l’hora del País Valencià i això només ho garanteix el vot a la nostra coalició, 100% valenciana i valencianista” -ha dit Peris.
Toni Roderic, President de la Federació d’Els Verds i també candidat al Senat de la coalició per la província d’Alacant, ha plantejat el programa de sobirania energètica i 100% renovables que suposa la proposta del tancament de la Central Nuclear de Cofrents i el recolzament a energies com la solar, atacada durament pel govern del PP.
És hora de que els agricultors valencians no paguen l’energia elèctrica per al regadiu al preu que volen les grans corporacions elèctriques, ni tampoc el conjunt de famílies valencianes. S’ha d’acabar el perillós negoci nuclear, tan lucratiu per a les elèctriques, i començar una nova era d’estalvi energètic, de consum responsable d’energies renovables, de producció democràtica de l’energia solar des de les teulades d’habitatges, naus industrials, finques agrícoles i ramaderes, edificis i escoles públiques, per a que l’energia estiga en mans del poble valencià i no siga el gran negoci de la rància oligarquia que ha controlat l’Estat des del franquisme” -ha dit Roderic.
En matèria d’educació, Toni Roderic ha explicat el compromís d’Ara, País Valencià en la desaparició del Ministeri d’Educació i Cultura, la transferència de totes les competències a la Generalitat Valenciana, la inversió d’un 7% del PIB en educació, la derogació de la LOMQE, l’ampliació de l’autonomia dels centres, la inversió en la Formació Professional i l’aposta decidida per una escola valenciana, laica, pública, inclusiva, de qualitat, integradora i en valencià.
Toni Roderic ha plantejat, també, com a punts forts del programa, la renda bàsica, l’augment del salari mínim professional fins a 1000 euros en els quatre anys de legislatura i la implantació gradual de la jornada laboral de 35 hores setmanals.
Hem de recolzar una nova economia productiva sostenible, de xicotetes i mitjanes empreses innovadores i no contaminants, amb un sector turístic potent que respecte i pose en valor el nostre patrimoni natural i cultural, amb una agricultura sostenible de professionals del camp que participen en les decisions del seu sector i se sentin defensats davant de la Unió Europea pels seus polítics valencians, tot fonamentat en unes relacions laborals més justes, on les persones tinguen una formació professional, unes condicions de treball i uns salaris dignes i estables. Ara és hora del País i del poble valencià” -ha finalitzat Toni Roderic.

Per la seua banda, Joan Serra, d’Esquerra Republicana del PV, que forma part de la candidatura al Congrés de Diputats de la coalició, ha afirmat que «Ara, País Valencià vol ser la veu a Madrid del poble valencià per a que no patim la marginació i la manca d’infraestructures històrica, com és que encara avui la N332 siga un embús des de Bellreguard a Oliva i pose en perill la salut i la vida de les persones». Joan Serra ha demanat el vot per al Congrés i, també, per a Joan Francesc Peris per al Senat del que ha dit que serà una veu potent i amb força per a defensar els interessos del poble valencià, del seu territori i, com no, els de Gandia i de la Safor. Serra ha insistit en que «és hora de que el País Valencià siga considerat com un territori de primera, s’acabe amb l’espoli fiscal i s’ajude a la xicoteta i mitjana empresa valenciana per a generar ocupació de qualitat i eixir de la crisi».