dimecres, 28 de setembre del 2011

Diari Las Provincias: Les dos cooperatives de taronja de Simat tanquen després de 3 anys de pèrdues

El diari LAS PROVINCIAS publica hui la notícia del tancament de les cooperatives amb declaracions de l´Alcalde de Simat, Sebastián Mahiques i de portaveu dels Socialistes, David Mogort.

Enllaç a la notícia en castellà.

Les dos cooperatives de Simat de la Valldigna tanquen les seues portes després de tres anys seguits de pèrdues. Aquestes agrupacions d'agricultors, Cosiva i Sibeta, no han pogut resistir l'actual situació de crisi i s'han vist abocades al cessament de l'activitat.

Ara els productors de cítrics de Simat hauran de portar la seua mercancia a altres poblacions, quasi amb tota seguretat a Gandia, com va afirmar ahir l'alcalde de Simat, Sebastià Mahiques, que també forma part d'una d'aquestes cooperatives.

Mahiques va comentar que la situació és insostenible i es va mostrar sorprés en conèixer el tancament d'ambdues institucions. «Hem celebrat diverses reunions per a veure quina solució es donava, però pel que sembla el millor és el tancament».

L'alcalde va assegurar que encara hi ha convocada una reunió per al 6 d'octubre en la cooperativa Sibeta. Mahiques va afegir que cadascuna d'aquestes agrupacions ha arribat a reunir a uns 500 socis, però amb el pas dels anys han anat deixant el col·lectiu molts dels productors .

La clausura d'aquestes cooperatives agrícoles suposa un dur colp per a l'economia de Simat, ja que durant dècades han reunit tota la producció de cítrics de la població per a distribuir-la en el mercat i repartir després els beneficis entre els socis.

I és que centenars de famílies estan implicades amb la marxa d'aquestes dos entitats, que s'han vist afectades per la dura conjuntura econòmica. Davant aquesta «tràgica situació» per a la població, el portaveu del PSPV de Simat, David Mogort, va demanar al consistori implicació.
«És l'alcalde qui ha de remoure cel i terra per a tractar de minimitzar l'afectació que tindrà sobre centenars de famílies i vaja on haja d'anar a defensar als veïns». Mogort va destacar que el tancament d'aquestes cooperatives «afecta a famílies senceres, ja que els seus ingressos depenen d'aquestes cooperatives, ja siga perquè són socis o perquè no han pogut liquidar les campanyes anteriors».

«Com a responsables polítics hem de ser conscients d'aquesta situació i unir els nostres esforços per a prioritzar l'ajuda als afectats. Demanem a l'alcalde que s'oblide de colors polítics a l'hora de demanar ajudes a la Generalitat i a la Diputació», va agregar el socialista.

Mogort va concloure afirmant que s'ha posat en contacte amb el seu grup parlamentari en el Congrés perquè notifique al Ministeri de Medi Rural aquesta situació.


32 comentaris:

Anònim ha dit...

El que hi ha que fer és ficar-ho en mans del Fiscal i demanar responsabilitats de tot tipo als responsables de les dos cooperatives. En la CAM ja ho han fet els perjudicats pels directius i el Fiscal està investigant. Jo no sé com fer-ho. El que tinga alguna idea que l'escriga.

Anònim ha dit...

Ara mos salvara sebastianet.jaja.no voleu pp ara minjareu pa i merda.inutils

simat de la risa ha dit...

quina manera de clavarse en el PP. teniu tanta obsesio en criticar al PP q perdeu tota la credibilitat.
Si no volies PP ara tindras PP una temporadeta. Jajaja
i damunt insultant, q mal taurà sentat. Pero be, si no tagrada ja eu saps, carretera i manta.

Anònim ha dit...

al de dalt:
de lo que ens salvarien els altres..jajajaja

Anònim ha dit...

30anys de esquerres tots treballant.3mesos de peperos tots al carrer.i ara a salvarmos un collidor

Anònim ha dit...

avore si ara la culpa la te el pp, inutils els q parlen sense saber ai l'ajuntament no pinta res aneu a tirarli les culpes als d dalt q mira que vos tenien enganyats, que san omplit les butjakes i a pasejar.. i lo mal que va les cooperatives ve desde fa 3 anys no de ui. 30anys d'esquerres i mira com a acabat el poble sense un duro, colom contructor, eladi escritor, i donya agustina ministra quin tall de inutils

Anònim ha dit...

si ja feia 3 anys o més que les coperatives arrastraven males condicions,que jo sapia encara no hi havia ningun pepero manant a Simat..LISTO

Anònim ha dit...

Com es noten els 933 vots.......el unic q te q fer el vostre alcalde es arreglar lo millor q SAPIA esta situacio i no anar justificant el q esta fent, q es no Res. Ara q li demane ajuda a la seua generalitat, no? Vosatros q sou mes listos..........

Anònim ha dit...

Pues no fa anys que es guanyen més diners estant fora de la Cope que dins, des de que m'en vaig eixir, tots els anys a 3€ una classe i a 4€ l'@ les altres, totes les @, no tant de 1ª tant de 2ª.........Pues no fa anys que la Cope liquida tarònges a 1€ @ o menys i els que la porten, ja sabeu els sous, no? Desde que es va estilar posar-se sous astronòmics a Presidents, gerents i secretàries... Élls si que es liquidàven bones nòmines.
A cuanta gent alimenta la farina...

Lo que hi ha es tindre huevos i fer lo que demanda el de 28 de setembre de 2011 9:58

Ja sabeu el temps que porta manant el PP 100 dies i el temps que portàven manant els TRI-TEJEROS 4 ANYS. Les fallides, en cas de tindre color politic, ja sabeu a qui li pertocaría, no?

Més clar, aigua cristalina i al que li pique que es rasque i a dormir sense son.

Anònim ha dit...

Pero no haviem quedat q res te q vore la politica en la gestio nefasta de les cooperative??? Avore di ens centrem un poc i li demanem ajuda a qui representa el nostre poble i a tots els simaters, es a dir, el senyor alcalde. Tot no es cobrar, s'ha de treballar per els nostres interesos, i es evifent, no?? Ja q sa fet tan malament ara ajudeu vosaltres a la gent. I altra coseta, les perdues fa 3 anys q venen pero la junta ho ha dit ara, tambe tenen la culps els,tri que? Va a la feina q ja teniu la majoria, i no es torbeu.

Anònim ha dit...

aci tots son iguals. ara que sebastian ja te els 2200 euros al mes assegurats per als proxims 4 anys ja no es meneja ni mu. si els politics foren gent de fiar en eles temps que corron no cobrarien ni un duro, pero lo menos de un ajuntament com el de simat

Anònim ha dit...

ja esta be de domar-li la culpa al PP,PSOE,A LA FIGA DE UNA BURRA...ETCels culpables son les juntes que tenien que ver parat les coses abans de ferse tan groses,per que han deixat a molta gent sense feina y no veren tingut que arribar al llimit,¿a ells que?si la junta vera segut gent llauradora,del camp aixo no vera pasat.Abans portaven la cope dos del camp y eu feen funsionar y ara tots en carrera y estem mes a cero que abans.¡NO NI HA DRET A FER LO QUE HAN FET!VEREN TINGUT QUE PLANTAR-SE ANTES DE DEIXAR-MOS SENSE EL JORNAL

Anònim ha dit...

Soc al de les 15:47h. Jo lo que li he contestat ha segut al 28 de setembre de 2011 10:25 (segón comentari) Ja veus qui sou, qui ha començat amb lo de (Pero no haviem quedat q res te q vore la politica en la gestio nefasta de les cooperative??? )

Tri que? TRI-TEJEROS per que van usurpar l'Ajuntament com ja saps qui. I son els que han estat 4 anys torbant-se perquè, estaràs d'acòrd amb mi, que ésta fallida no s'ha fraguat dèsde estos 100 dies que porta manant el PP. Vas sentir alguna vòlta, durant els anys que van portar el poble alguna propòsta?

I al de les16:16
Demanali comptes a les Juntes rectores, que tú que saps lo que fa el Alcalde o l'eqip de govèrn, a cas t'importa?, lo més segur serà que estàs cobrant el paro i no més fas que desproticar.

Anònim ha dit...

despues de llegir tots els comentaris,direu el que voldreu pero aso ja casi que eu tenim solucionat,en uns cuants comentariets mès...

Anònim ha dit...

Al de les 16:46 encara no he entes el q dius, perdona pero no ens entenem. Tu q si els TRI, q si 4anys i crec q Sebastia va estar un any i pico, res q np et calfes en els tejeros q el problem ve en les cooperatives. Es veritat ja tenim quasi aclarit el tema, pero diuen q el q esta calent no calla........a tu poc t'ha tocat.

Anònim ha dit...

Que tal la reunio de UGT per als treballadors de la cosiva?

Anònim ha dit...

Ja deia jo que simat de la risa em pareixia algo curtet. Ja està... és Pepero el tio. Ho tenia amagadet el molt feixistet.

Anònim ha dit...

Ja deia jo que simat de la risa em pareixia algo curtet. Ja està... és Pepero el tio. Ho tenia amagadet el molt feixistet.

Anònim ha dit...

com sa quedat la reunio de ugt de la cosiva

Anònim ha dit...

Nou nom de la cosiva:COSI BABA Y LOS 40 LADRONES

Anònim ha dit...

pes el dilluns l´ajuntament passara els rebuts de contribucio ,aigua, basura i no se quin rastre més.Com ho paguem xavals?

Anònim ha dit...

Per al de 28 de setembre de 2011 18:03
Pues si no m'entens, llitgo varies vòltes.
Si que m'ha toca i dos taçes.....
Primer, estaguerem en Cosiva, amb la seua compra d'accions, vam tindre la mala sort de pillar l'època on va hi haure un forat de 113.000.000 de pesetes. L'actual Secretaria Jefe, ja ens va dir que si causavem baixa, no esn tornaven els diners de les accions i lo més IMPORTANT, que si en cinc anys, la Cope féia Fallida, TAMBÉ ens feiem carrec de la susodicha. OK! firmarem, mira si estavem farts... (cap de gallet recuperat) Un pasó de vara.
Després, entrem a la Sibeta, crec que ja era Coop. La Valldigna, 125.000pts per acció!! La mateixa firma de responsabilitat, per a causar baixa, També, molt farts.... (cap de gallet recuperat) 2ª pasó de vara i......... Ahí vam acabar en les Cooperatives i ojo, al primer any de La Valldigna 80% d'extra en clasificació manual (ho dic per si algú es pensa que m'en eiixia de les copes per tindre tarònja roin, com molt bona part de sòcis)

Sí que m'ha tocat i BE!!! A tú t'horà tocat menos

P.D. Maxo, si no entens lo de TRI .....

Anònim ha dit...

ostia quan de pepero hi ha per ací. Treballadors de classe mitjana que ara sabran el que és manar la dreta quan entre el galleguito de la barba.

Anònim ha dit...

com esta la gent de torrà, vinga q criticar al pp. Q voleu q seguixca zapatero? Com ho ha fet tant be i ens a fet ixir de la crisi....
menos mal q vindra el galleguito de la barba

Anònim ha dit...

per al de les 22:46.

Les accions de la Sibeta mai en segut 125.000 pts per fanecada, en segut unes 35.000 pts/hg
Si tan fet pagar el que dius, simplement te han estafat.

Anònim ha dit...

¿per que no eu parlat tots en les juntes abans de que pasara tot aixo i els eu tirart en una pata al carrer?¿no heu entenc?¿per que abans de tot aixo no hem agafat i hem ficat un l'altra junta ,llauraors, sense cap carrera que veren tingut mes interes.

Anònim ha dit...

No peperet no. Ni soc del teu PP ni del Psoe, soc d'un País Valencià que entre els dos l'heu afonat, i seguim...i seguirem,

Anònim ha dit...

Una pregunta!!! Als qui no sou del PP com vos tenen que dir??

Anònim ha dit...

catalanets

Anònim ha dit...

ha hia prou de catalanets i peperets¿no es doneu conter que esteu tiran-vos els trastos vosaltres mateixos?¡quina poca vergonya!

Anònim ha dit...

per a 10:01
Els falsos del Psoe ho salvareu tot. Sou més feixistes que el PP, sols que sempre han anat a la amagadeta, almenys els seus dirigents. Els ignorantets d'ací encara es penseu que és un partit d'esquerres, hahahahahahahaha que risa m'agarra.

Anònim ha dit...

per al 18:26¿que dius del psoe titot?soc un treballaor de la coperativa flipat.YA ESTABE DE POLITICA DE DRETES DE ESQUERRES.¿ENCARA NO SAU DONAT CONTER QUE LA CULPA DE LES COOPERATIVES SON LES JUNTES?ARA VOLDREU QUE ARREGLE SEBASTIAN LO QUE SAN FARTAT UNS CUANS