dimarts, 13 de setembre del 2011

Nit de Champions, amb el València CF (20.45h. GOL TV).

Rami, Parejo, Piatti, Diego Alves i Víctor Ruiz, cinc de les noves cares del València CF.

És la més gran, la més bonica i prestigiosa, la millor competició del món, la de la música que emociona, la dels estels, és la Champions League. La que tothom vol jugar i solament alguns clubs com el València tenen el privilegi de lluitar per ella. L'equip de Emery s'estrena en la fase de grups amb l'obligació de guanyar al Genk per a començar a eliminar al seu rival més feble i centrar-se en la baralla amb el Chelsea i el Bayern Leverkusen. En l'horitzó esperen els vuitens per a tornar a ser un dels millors setze equips d'Europa, les cambres per a enterrar el record amarg de l'eliminatòria contra el Schalke 04 i, per què no, les semifinals i la finalísima de Munich per a somiar. Un camí rumb cap a Alemanya tan il·lusionant com a ple de pedres que aquesta nit comença a Bèlgica. Allí on el València va ser capaç d'alçar una Recopa fa tres dècades. Allí on es pot començar a somiar.

Deia Emery després de l'eliminació de la Champions de la temporada passada a les mans dels alemanys que hi havia alçar el cap com més prompte millor, recuperar-se d'aquell colp i barallar per tornar a guanyar-se l'oportunitat de llevar-se l'espina a l'any següent. Aqueix dia ha arribat. El València va acabar tercer la competició, explica els dos primers partits de la Lliga per victòries enfront del Racing i l'Atlètic de Madrid i arriba en un moment de forma òptim per a començar amb bon peu aquesta nova revàlida en la Lliga de Campions. Li acompanya el present i també el passat. L'equip s'ha estrenat en Champions amb victòria en les set edicions en les quals ha participat contra Glasgow Rangers, Olympiakos per partida doble, Liverpool, Anderlecht, Schalke 04 i Bursaspor. Mai va fallar en el seu debut europeu. L'objectiu ara és que el Genk s'unixca a eixa llista.

Aprofitar la inèrcia del colideratge en la Lliga per a donar un colp d'efecte lluny de Mestalla en la primera jornada i, sobretot, començar a eliminar al teòric rival més fluix de la fase de grups són els reptes d'aquests primers noranta minuts a Europa. No deixar escapar els sis punts dels duels contra els belgues pot ser vital per a la lluita contra el Chelsea i el Leverkusen per les dues primeres places del grup I. Emery i els jugadors ho saben. Per açò posaran tota la carn en el asador des del minut un del partit. Necessiten guanyar al Genk en el seu estadi. Alguna cosa que no ha aconseguit cap equip espanyol en la història. Ni el Mallorca ni el Reial Madrid.

Tampoc els precedents contra equips belgues són molt favorables al València. S'ha perdut i guanyat (1-2) al Andelecht amb els gols de Corradi i Di Vaio i s'han empatat dos contra el Gent i el Bruixes. Però de gens serveix el passat. L'equip, que compleix any rere any en Lliga amb Unai en la banqueta, es va conjurar per a donar el do de pit en les altres competicions després de les decepcions en les eliminatòries contra el Schalke 04 i el Vila-real en Copa del Rei. Ara és el moment de començar a demostrar-ho contra un Genk que és l'actual campió de la Lliga belga, però que ara mateix és novè en la taula de la classificació. Es pot guanyar i es pot fer soroll en el millor aparador d'Europa Que comence ja el partit i... que visca la Champions League!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja vore el resum. Jo voré el Barç
a

Anònim ha dit...

Aixína de xavo han quedat els dos....

Anònim ha dit...

No passa res, si tots els mals que patim a este poble se n'anara per ahí estariem rics.

Anònim ha dit...

Tens raó, en l'època Romana déien; Al populacho, PAN Y CIRCO!!!