divendres, 16 de setembre del 2011

Som notícia, per desgràcia.

Imatges de Canal 9 de hui de la SIBETA, amb les portes tancades.

L´any passat o quasi any rere any, Simat només ix a la TV per situacions que no ens agraden, com ara els incendis que ens castiguen periòdicament.

Este any, al setembre i per sort, no hi han incendis forestals, però si un gran incendi en sentit figurat, i dels grossos; la greu situació econòmica i laboral que pateix tot el poble després de les possibles fallides definitives de les dos cooperatives.

Hui, hem sigut notícia al Notícies 9 de Canal 9, on s´ha informat de que la SIBETA ja no realitza activitat alguna al magatzem, i que la COSIVA necessita urgentment 1 milió d´euros per afrontar el seu futur.

Entre mig, alguna entrevista a veïns de Simat, uns perquè com a socis els deuen la liquidació de les taronges, i altres com a treballadors que veuen molt negre el futur a Simat.

De la COSIVA, poc més sabem, després de que ahir no s´aconseguira el suficient suport dels socis per fer front a l´aportació de capital mínima que necessiten els bancs per refinanciar. Tot pareix indicar que el camí és o tancar i declar-se en fallida, o que compren els actius alguns inversors, amb els deutes inclosos, si finalment s´arriba a eixa situació, potser tingam nova polèmica.

La prioritat ara és la gent del poble, tant els treballadors com els llauradors i en quina situació es queden, s´ha de treballar en eixe sentit, però la Generalitat ja ha parlat i ha dit que res pot fer. Ara bé, l´Ajuntament té que mostrar-se ferm i defendre fins a l´últim veí, oblidar-se dels colorets polítics i anar i realitzar totes les gestions necessàries per aportar algo de llum a esta tardor tan fosca a la que ens acostem.

57 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja està be Sebastian, ves i posa rectes als teus colegues de la capital. No es ja soles que ens fan construïr un magatzem prometent una subvenció per a despés retirarla i arruinar-mos, es que després ens trauen com uns inútils en Canal 9 i no diuen res de la SUBVENCIÓ, que ha segut el detonant de la mort de la Cosiva (sense eixe deute la cooperativa estaria ben VIVA). Sebastiàn ves a València a la seu del teu partit i defen al teu poble, que t'ha votat per majoria que esta burla ja se'n passa...

Anònim ha dit...

Al de 17 de setembre de 2011 13:04

Mira, el conteste amb este comentàri penjat més abaix en altra noticia, espere que li parega bé al anònim, però, no trobaría millors paraules per contestarte.

Anònim ha dit...
Teniu tota la raó. A mi que em vinga una persona o empresa diguent que s'ha clavat en en un lio per culpa de la compra (o construcció) d'un immoble que va fer en el 2004 o 2005, pues té perdó, per que en aquell temps es parlava de que la "burbuja immobiliaria" anava a explotar, pero no hi havia res clar...pero en el 2009!?!?!?! quan ja es sabia que l'Estat estava quebrat, Europa ja no consumia tanta taronja per culpa de la crisi o que el sector anava cara avall de feia anys... com es decideix ampliar si en realitat totes les empreses estaven fent lo contrari??? o siga, reduïr...

17 de setembre de 2011 12:29


P.D. Hi ha un refrà molt vertader, com tots els del Refranero Español.
Más vale pájaro en mano, que ciento volando.

Subvencions del 80% en plena época de crisi??? Bons Gestors els de la Junta.....

Deixeu ja a Sebastián que no mes voleu que clavarlo en tots els saraos que hi han per ahí.

Anònim ha dit...

la cosiva ja fa 3 anys que va morinse,per que fa 1 0 2 anys no feren una junta y lleven els diners de la toronjo? san esperat a que es morira. En la junta es dige´ que si no iaven prou diners es tancava per que els diners dels soci eren l´unic cami´. per que no an tancat encara y estan buscant una finansacio´?

Anònim ha dit...

I si intentarem salvar el poble?
Anem a supondré, si consevol llaurador del poble i pobles propers fora soci de SIBETA o no i vuiguera posar els 2000€ i pasar a ser soci de ple dret de COSIVA no arreplegariem prou € per poder obrir I tornar a comensar com fa 40 anys?(els que están foro de les cope tampoc están millor, mols no están cobrant)

Anònim ha dit...

13:52 ----- ----- També.

Anònim ha dit...

Queeeeeeeee??? No t'entenc.

Anònim ha dit...

Home, el que entra no seria pagar 2.000 euros iau. Siguent realistes deuria comptar en que hi ha una probabilitat molt alta de tindre que seguir posant més diners en els propers anys. I això en el millor dels casos, perque si quebra la Cosiva deuria asumir el deute proporcional que li toca com a soci (2 milions d'euros + indemnitzacions a tots els treballadors?).

Anònim ha dit...

pareix q encara no ho has comprés. Per a q tenim q posar 2000 leuros? l´any q ve estariem encara mes empenyats. El problema no ha estat en els euros, sino en la gestió. Si no han aconseguit q aguante el colp, ara la salvaran, imposible

Anònim ha dit...

Proposaliu a algú de la junta que es molt bona idea. Una aclaració no es la SIBETA es la COSIVA.

Anònim ha dit...

el problema es la gent que mana jestiona y esta fixa que no vol amollar el mos ara un gerent nou una boca mes per alimentar. si en la junta averen llevat eixa gent y averen ficat personal nou y sols el que fera falta averen arreplegat els dines nesesaris.

Anònim ha dit...

perdoneu, pero pareix que o no suo socios de cosiva o no vos ha explicaat be com está la cosa: els diners qui vol que es posem es el BANC, no vol arriesgarse ell asoles i vol un aval.

Anònim ha dit...

Al de les 18:34
En aixó no hi ha prou, encara fa falta que el banc ens deixe diners per poder pagar nómines, taronges,seguretat social......

Anònim ha dit...

Ací va la meua proposta, a vore que vos pareix:

Fusionar les 2 cooperatives i vendre les instal.lacions de una de les 2 cooperatives (o les de la Cosiva o les de la Sibeta). Em direu, i qui voldria comprar-ho ara que estem en crisi? Pues jo obligaria (o siga, l'Ajuntament)a Manguan a eixir fora del poble, perque on està es il.legal. Manguan amenaçaria en anar-se'n fora del poble i deixar a molta gent sense feina i li tapariem la boca diguent que li ho venem al 50% del preu real. Com a resultat tindriem:

- Les cooperatives vives i més sanajades
-El poble amb, al fi, Manguan fora del casc urbà i sense molestar
- I Manguan solucionant el poblema d'estar il.legal i eixir del nucli urbà comprant unes instal.lacions a mitat de preu

Anònim ha dit...

el problema es que la cosiva li fan falta 15000k de toronja per anar be en cas de comensar y soles te 4000k dels socis,aixo vol dir que en te que comprar 11000k damunt que cuan compra pert dines nigu´li vendra´les toronjes a cosiva y si rita s´asoma per torrent,pedralva,bugarra etc eixira a osties

Anònim ha dit...

Pobre! ara va i au paga manguan, sin comerlo ni beberlo. Pareixes Al Capone......

Anònim ha dit...

Les insta.lacions de la Sibeta están obsoletes, i per culpa del monestir no es pot fer res, es complicat.

Anònim ha dit...

19:22, en pareix molt be.

Anònim ha dit...

manguan l´unic en simat que a sabut tirar endavant el negoci ara voleu marejarlo

Anònim ha dit...

UN DE TANTS DIU: el problema de les dos coops,es que per H Ò per B.san encontrat en el problema de que tenen mes gran remolque que camiò.vull dir que durant tants anys de existencia an aconseguit unes infraestructures molt grans(maquines,naves,personal,material,etc..).per poder aguantarles nececitem un motor turbo com el que hi havia(molts socis,taronga de primera i primerenca o siga cara,molts bons clients,etc..),o siga que ens podriem desfer de carrega(alquilar o vendre mitga nave,alguna maquina que no es renta lo que val,fenwichs)i al mateix temps intentar tindre un motor mes bo que el que tenim(pagar a un ò dos bons comercials lo que fasa falta i que senvajen per tots els mercats espanyols"de moment"i que no tornen en un mes a casa si fa falta pero que vingen en la cartera en clients nous,intentar fer socis i que confien de nou en les coops)i no vull ser mes rollos pero per ahi van els tirs,i no seu agarreu a guasa cuant es comenta que el nostre alcalde deuria de anar on siga i reclamar lo que li deuen a la cosiva ,perque independentment de que la cagaren en la ampliaciò ,si sels va prometre uns dines"la paraula es l`home"

Anònim ha dit...

Pues entonces esteu diguent que tots els Ajuntaments són Al Capone, la fan pagar y marejen a les seues empreses, no??? Lo de traure a les empreses d'un tamany considerable del casc urbà és una cosa més que normal en tots els llocs... ademés un descompte d'un 50% no és cap atraco ni molt menys...

Anònim ha dit...

Dos coses:

A molts treballadors els deuen diners també, no sols a socis i llauradors per tot arreu.

Hi ha un grup de socis que volen fer-se a baix cost amb el magatzem de COSIVA. Espavilats hi ha en tot el món, però quan la fam apreta, apreten als demés fins matar-los. Eixiran com a rates, lladres que no venen d'Almansa, son veïns nostres, aprofitosos. rapinya ...

Anònim ha dit...

pareix ser que hi ha algu que no s, entera de res i opina en suposicions, primer entereuse i despres parleu. la generalitat no deu res a la coiva, si ho deu europa y esta pagant a plasos com estava previst. enteraets, quina manera de clavar a sebastia, a l´ajuntamrnt i la generalitat. quina manera de fer mal.

Anònim ha dit...

sempre el mateix temeta ¿no hi han altres noticies cotorra?

Anònim ha dit...

pues clar que la Generalitat li deu algo a la Cosiva i no poquet, una megasubvenció promesa que l'ha retirada quan el nou magatzem ja estava acabat...et pareix poquet la jugarreta que li ha fet a la cooperativa??? es tan difícil entendre perque critiquem als caradures estos???

Anònim ha dit...

per que no vol la cosiva unirse en la sibeta? una rao´ es que entrariem en ANECOOP y alguns que manen no farien falta.

Anònim ha dit...

Al del 18 de setembre de 2011 1:34

llig al del 17 de setembre de 2011 23:17

No més que voleu que lio, vo se veu el rabo i, lo més segur que no tens rés a vore amb la Cope.

Anònim ha dit...

Aci molt de gestor hi ha, idees bones o roins pero la realitat es diferent. Els deutes s´han de pagar i no hi han diners.
com volen sobornar a una empresa privada com la de manguan?
si jo soc ell i lajuntament ve tocantme els coll-ns, i mobligara a anarmen fora del casc, o em fan una molt bona oferta o men vaig a un altre poble i busqueuse la vida, aixina de clar.

Anònim ha dit...

al de les 23:17,mos dius enteraets pero lo teu es de collons,o siga que ja ens tenim que anar a europa,que segurament tu aixo eu sabras de cosa certa...ai mare cuant de ninot!!!

Anònim ha dit...

Per a el de les 9:41

Si la COSIVA entrara el ANECOOP no li faria falta ningú; no ostant a la SIBETA li varen fer falta un gerent i un president que costaven entre els dos uns 200.000€ i una administrativa que cobrava un ou, pero els resultats vares ser bons, a la vista estan.

Anònim ha dit...

estic conforme en el 12:23si yo fora manguan y es fera aixo m,he aniria fora y tots a tocarse ells collons.damunt que esta donant feina a gent de simat SOU ROINS DE VERITAT.si lo que a passat a les cooperatives no vera passat no pensarieu en manguan¡DEIXEU-LOOOOO!!!

Anònim ha dit...

ANECOOP es la ruina dels llauradors, quant mes lluny millor!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

al de les 19:22 vaig amillorar la teua proposto per que no li donem les 2 coperatives y la gasolinera a canbi de que pague ell els deutes y que les obriga llogant gent de simat tindriem: 1:a manguan foro de simat 2:les dos coperatives obertes amb gent que si sap dirigirles

Anònim ha dit...

Un 10 per al de les 17:03

Anònim ha dit...

pagar ell els deutes?? eu dius com si foren 20 euros. si jo fora empresari. Mesperaria a q seu qedara el banc, i quan ixira a subasta m´asomaria a vore com esta de preu.

el deute exacte jo no el se, pero no crec q fer un almacent, soles les parets pq manguan la maquinaria ja la te, coste 1 milió i mig deuros.
vamos, q li ixiria mes rentable fer un almacent nou q heretar el deute de les coperatives

Anònim ha dit...

1.5 d'euros però, a cada Cooperatíva...... (això es lo que les juntes han dit, ara cuan vinguen els de Torrent, Bugarra i Pedràlba, etc, etc vorem)
Jajajajajaja No crec que a Manguán ni a ningú li ixca a compte amb 3 ó 4 milions es fan unes cuantes naves.....

Anònim ha dit...

Ademés, tots volen arreglarli casa a Manguán, a vosatros vos agradaría que de fòra casa es clavaren en la vostra per voler solucionàrla???

Anònim ha dit...

aci hi ha molt de espabilat arreglant-li casa al altre, manguan fara lo que li convinga i gracies que esta empleant a moltes persones. i ninot seras tu,pot ser etiga mes entert que tu de qui deu la subvencio a la cosiva, son fondos europeus. ninotttt

Anònim ha dit...

la realitat es que la cosiva esta tanca y tenen que fer una reunio per als sosis,

Anònim ha dit...

De moment l´unica faena que nia es anar a collir fent una cuadrilla per itt que el lleva 0,05centims per arrova damunt el cap de cuadrilla no te que collir y el camionero no te que tocar cap caixo y si fa falta el dumenge es va tot el dia,em acabat com els extranjers.

Anònim ha dit...

Siiii, pero continua estant ilegal.

Anònim ha dit...

Que ho paguen els vertaders culpables: Rita, Bella, "La Gerent",...eixos són els vertaders culpables i tot el demés fum. Oblideu-se ja de Manguan que ja té prou tirant endavant la seva activitat.

Anònim ha dit...

Aixína es, que paguen els culpables, no val dimitir i, encàra burlarse diguent que no vol cobrar el Finiquito per no ferse de mal voler al Poble, normal, si abandones no tens dret a cobralo, amés amés, élla sap massa com està la caixa, no hi han diners per a pagar sous de la gent d'apeu, hi hauran per pagar Finiquitos de sous desorbitats.

Anònim ha dit...

Están diguent que la Cosiva se la queden els Tonos de Benifairó, es de veres?

Anònim ha dit...

Ja está bé que desde l'anonimat aneu difamant a uns i atres, aneu a les asamblees o aneu a demanar informació i sabreu de que ha segut culpa pero ja está be de que sense que sapie les coses hasteu difamant a la gent, igual que poseu el seu nom poseu també el de vosaltres.

Anònim ha dit...

Els noms de nosaltres??? Nosaltres que em fet??? Sense haver fet res voleu que posem 2.000€ per a què, per a que sigau pel mateix camí?

Tú també acabes d'escriure desde l'anonimat? No? Posa tú el teu!!!!

Anònim ha dit...

al de les 14:35
el de les 13:39 no está acusant a ningú pot escriure desde el anonimat no com alguns que si que posen noms, a esixos que posen els noms dels altres que posen els dells també!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Per cert, a mí també m'han demanat els 2000E.

Anònim ha dit...

Perquè parles amb 3ª persona???? El de les 13:39 es pot defendres tot sòls, que deu ser majoret/a a més, si que acusa algú, els que inclòuen noms als seus comentàris. Que pose el seu nom també i que predíque amb el ejemple.

Eres Rita??

Anònim ha dit...

La veritat es que jo no em pensaja que tot acabaria d'eixa manera, pero que la cosa anava molt mal ja es veia vindre de fa un parell d'anys.

A molts sols es importa el lloc de treball, i no es donen compter que el que no pot ser es que el soci estiguera perdent diners any rere any. Aixo ho dic per molts socis que tenien familiars treballant, i era el que volien, encara que alguns no pegaen ni brot.

Ara si ens demanen diners als socis, normal que per a continuar igual la gent no vullga saber res.

Anònim ha dit...

Están cridant per a firmar els despidos a les dones del almacent?

Anònim ha dit...

Estic mirant que quant un te la quimera en algú es dale,i dale i dale ,com si no hagués altra cosa.

Anònim ha dit...

20 de setembre de 2011 16:43
Cuan parles aixína poc tindràs a veure amb la Cosiva i poc t'horàn tocat la butxaca.

Dale, dale i dale........

Anònim ha dit...

itt= ? de treball temporal
ETT= Empresa de treball temporal

Anònim ha dit...

El model de cooperativa no tira avant. Tranquils que ara ho comprara un magatzem privat i tot anirá de maravilla. Els sous seran més baixos pero per lo menos treballarà més gent que al final és lo que importa en estos temps.

Anònim ha dit...

Quintes Animalades diguem, no se si sabeu que la cosiva pot deure uns 5 millions d'euros, com es te de pagar aixo? la solución pasava per no haver ampliar el magatzem i per portar una bona política de compa de fruta, pero si tenim las compradors mes pirates d'Espanya i part del extranger. Lo de donar la culpa a la subvencio es tirar pedres fora per que les inversións no es fan per una subvencio, sino per necesitat o per creiximent, ... Pero per cobrar una subvencio, quina barbaritat, a mes soleen estar en un 15/20% no en un 80%

He llegit que Tono vol comprar el magatzem? Ojalá, pero sigan realistes qui pensa que van a clavetee en dice embolic?

Anònim ha dit...

Quines animalades dius tú. 0:39, la COSIVA no deu 5 milions d'euros, eixó es en lo que está valorada.
L'obra es va fer perque quan es fera el polígono haveren estat ilegals i van aprofitar la subvenció per fer l'obra que per cert no es del 15/20%, es del 60/80%.

Anònim ha dit...

Il.legals??? pots explicar-ho perfavor

Anònim ha dit...

Esteu bons mira que dir que deuen 2 millons d'euros, pero si a soles aixo degueu als bancs, mes tota la taronja de l'any (14 millons de kg. a 20 pts, heu comprat prou mes car) son 1,7 millons mes materials sous, S.S., transport, .. si no se sumar corregix.

Disme quin organisme paga eixa subvencio i el R.D. o llei o el que ampare eixa subvencio del 80 %, que a mi m'agarra risa.

Valores en 5 millons els actius?, mira 8.000 m2 a 200 € = 1,6 millions, instalacio de llum, camares i demes 0,6, maquinaria si tireu a vendrela per ahi si vos donen 0,15 esteu servits i el terreny, sense urbanitsar (20.000 m2 a 30 € = 0,6), es el preu máxim que s'ha pagat en eixe poligono sense urbanitsar en temps de glories, no?, si no se sumar 2,95 millions d'euros.

Si que esteu rics en eixa cope si, arre arreu i pageu que el que paga va en la cara alta, que si vos degeren a vosaltres "otro gallo cantaria"