divendres, 9 de setembre del 2011

Uns polítics amb prou de patrimoni

* Mariano Rajoy, líder del PP no disposa de vehicle propi.
* Gerardo Camps del PP, disposa de 8 vivendes i 9 locals comercials a Benidorm.
* Joan Lerma del PSOE declara una embarcació esportiva de la seua propietat.

Poc abans que el Govern de Zapatero anunciara el retorn de l'Impost sobre el Patrimoni, que afecta exclusivament les grans fortunes, es publicaren les propietats dels parlamentaris. Més d'1,2 milions de Maria Ángeles Crespo, vuit habitatges de Gerardo Camps i un veler de Joan Lerma són part de la riquesa dels nostres polítics.

El moviment 15M ha suposat un canvi en el mode d'entendre i de fer política, o això sembla que volen fer creure els polítics. Prova d'açò és l'adopció d'algunes de les propostes d'aquest moviment pels partits polítics de cara a la pròxima campanya electoral. Ahir es feien públics els patrimonis dels parlamentaris en el Congrés i el Senat. Aquesta mostra de transparència ens desvetla els comptes d'alguns dels nostres polítics, hores abans que el Govern central expressara la seua intenció de recuperar l'Impost sobre el Patrimoni que afecta les grans fortunes i que va ser suprimit pels socialistes l'any 2008.

Si en l'àmbit estatal destacava el milió d'euros que declara el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, o el fet que el líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, no tinga cotxe propi, a la Comunitat Valenciana també tenim les nostres particulars riqueses, encara que no siguen veritablement nostres. El cas més destacat és el de l'alcaldessa de Carlet i senadora del PP per València, Maria Ángeles Crespo, amb més d'1,2 milions d'euros, entre comptes corrents i altres actius financers. A més, la popular compta, segons la seua declaració de béns i rendes, sis habitatges, vuit solars, sis finques, tres places de garatge i una nau industrial. Aquestes propietats s'estendrien per diferents municipis de la província: Carlet, Benimodo, Gandia, Sueca i València.


L'exvicepresident segon del Consell i senador territorial, Gerardo Camps, tampoc es pot queixar del seu patrimoni. Vuit habitatges i nou locals a Benidorm conformen els béns immobles del popular, que declara una renda de 94.040 euros. Durant el temps que va ser membre del Consell, el sou de Gerardo Camps arribava a 67.891 euros. Però no tot ocorre a les files del Partit Popular. L'expresident de la Generalitat i senador del PSPV per València, Joan Lerma, és el segon representant valencià al Senat amb una major renda, que suma una quantitat de 333.176 euros. A això s'afegeix que és propietari de dos habitatges, tres places de garatge, dos cotxes i, fins i tot, un vaixell.

Les dades que aporten des del Congrés dels Diputats també són prou interessants. El sotssecretari de comunicació del PP i diputat per València en el Congrés, Esteban González Pons, va presentar en l'últim exercici una renda de 152.359 euros. Al mateix temps, el diputat del PP per Alacant, Federico Trillo, conta amb una renda de 466.353 euros, tot i que deu 853.790 en concepte d'un préstec hipotecari, i reconeix no rebre cap sou pel seu treball en el patronat de la Fundació FAES.

Un habitatge a Alacant i un altre a València, dos solars, dos explotacions agrícoles a Castelló, una plaça de garatge a València i una embarcació són les propietats que declara el senador popular per València, Pedro Agramunt, segons les dades publicades pel Parlament. Entre aquestes propietats s'hauria d'incloure la seua renda, que arriba als 225.000 euros. Per la seua banda, la senadora del PSPV per València, Carmen Alborch és propietària de dos habitatges a València, dos a Madrid, copropietària de sis immobles més a la ciutat del Túria i d'una finca rústica a Nàquera. A més del seu salari com a senadora, Alborch va rebre l'any passat 7.538 euros per a dietes com a portaveu socialista en l'Ajuntament i 7.675 euros pels triennis com a professora universitària.