dimarts, 25 de juny del 2013

2 anys de majoria absoluta del PP a Simat = 0 solucions (Comunicat dels Socialistes de Simat)



Greu, molt greu és l´actual situació econòmica, laboral i social-familiar al nostre poble. Així definim els SOCIALISTES la realitat que estem vivint a Simat.
     Dos anys fa que el PP governa amb majoria absoluta a Simat, 18 anys al País Valencià, i 20 mesos que també ho fan a l´Estat Espanyol. Però ací i enllà,  la situació si cap , és cada dia més dramàtica per a una quantitat de gent grandíssima, més de 350 simateres i simaters a l´atur sense cap possibilitat de poder portar a casa un jornal.
     Simat ha perdut dos anys, i no ens podem permetre perdre res més. L´equip de govern conservador del PP s´ha de posar ja les piles en allò que és el més necessari per al nostre poble: CREAR OCUPACIÓ.
     Amb un poble sense sòl per a oferir a empresses, res s´ha fet en estos dos anys per desbloquejar el pla urbanístic, ja que ens diuen ells mateix que a penes s´ha avançat en este sentit. Res s´ha fet per a promocionar Simat com a poble turístic (nosaltres entenem que ens hem de fer forts en eixa opció), deixant passar de llarg tota la riquesa que tenim per explotar. Res s´ha fet tampoc per a intentar dedicar una part del pressupost municipal a crear OCUPACIÓ, tan necessària al nostre voltant, i no serà per propostes. Els SOCIALISTES sempre hem defensat que l´ocupació és el primer, i per això hem donat sempre prioritat i urgència presentant diferents mocions en este sentit, com ara, demanant la creació de brigades municipals, tant forestals com per a reparar voreres. El resultat…el de sempre; fent ús de la seua majoria absoluta, tombant qualsevol proposta que presentem els SOCIALISTES.
      Els únics llocs que s´han creat van ser els dels operaris del camp de futbol, i va ser per una iniciativa nostra d´incloure en el plec de condicions de la contractació, un punt que donara valor al foment de la contractació de persones a l´atur  de Simat. Si fos pel PP, açò se li havera passat i l´empresa contractista havera aportat els seus treballadors, sense més.
     Creiem que Simat té molt a oferir en molts àmbits, per això  pensem que el PP no està fent tot el que té que fer per a dur-ho endavant. El lloc on estem situats geogràficament, gent molt preparada a l´agricultura, les nostres muntanyes, la nostra cultura, conreus per a posar-lo altra vegada a punt per a la seua producció, el nostre atractiu turístic…tot açò que tenim ací, hem de dur-ho al màxim de la seua capacitat d´explotació per tornar a reactivar Simat econòmicament.
     La capacitat d´endeutament que tenim a l´Ajuntament, ha de ser el millor aliat per portar endavant propostes de creació de treball a tots els àmbits, falta la disponibilitat de TOTS, les ganes i sobretot el pensar que hem de tirar el poble endavant siga com siga.
     Per tot això, la nota que li posem al PP durant els seus 2 anys de majoria absoluta a Simat és de INSUFICIENT, insuficient perquè tenint el poder a Simat i a la Generalitat Valenciana han deixat caure el pulmó econòmic del poble: les dos cooperatives. Insuficient perquè s´han dedicat a tapar les seues carències enlloc de resoldre els problemes de totes i tots els veïns. Insuficient perquè el nivell de vida de tots els simaters i simateres està més baix i més greu que mai. Insuficient també perquè amb maquillatge polític (actes i esdeveniments, crescuda de l´endeutament en coses no prioritàries) de cara a la galeria no ens arreglen els problemes de treball, d´enssenyament, de salut i socials en general que malauradament conviuen amb nosaltres a diari.
     Als Socialistes de Simat ens tindran sempre per donar prioritats i solucions als nostres veïns i veïnes, des de l´oposició, sempre constructiva, i de cara al futur no molt llunyà i rodejats d´un equip de gent sobradament preparat per portar i fer realitat eixes solucions des del govern que encapçalarem tant a Simat com a València en menys de dos anys.

     Salut!
Simat de la Valldigna, 24 de juny del 2013.