dimecres, 5 de juny del 2013

Coeter II i Sagasta a la XX Lliga de Raspall que hui comença.

Presentació oficial ahir de la XX Lliga de Raspall 2013

La Lliga de Raspall Trofeu Diputació de València, que enguany compleix el seu vintè aniversari, va ser presentada ahir en la seu de la Diputació de València. Aquest campionat és el de major prestigi dels disputats en l'àmbit professional del raspall.

En la present edició participaran sis equips entre els quals solament apareix una parella: Pepe, Moro i Xoto; Moncho, Sanchis i Sagasta; Moltó, Canari i Sidahmed; Ricard, Alberto i Miravalles: Josep, Dorín i Leandro III; Punxa i Coeter II.

Simat té representació en la Lliga de Raspall, amb la participació de Sagasta, i de Coeter II, que ve de guanyar el passat dissabte el I Masters de Raspall Generalitat Valenciana. A més, Coeter II, junt amb Punxa formen l´únic equip format per 2 pilotaris.

Les sis formacions completaran en primer lloc una lliga de tots contra tots composta per quinze partides. La primera confrontació tindrà lloc aquest dimecres en el trinquet de Castelló de Rugat i l'última es durà a terme el dia 13 de juliol a Bellreguard.

Després, els quatre millors equips segons la classificació disputaran les semifinals, que es completaran a partida única. La primera eliminatòria tindrà lloc el 19 de juliol a Piles i la segona el dissabte 20 a La Llosa de Ranes. Després d'açò, els dos equips vencedors es mesuraran en la final, que també serà a partida única, i que està programada per al diumenge 26 de juliol a Bellreguard.

La presentació va estar presidida pel màxim responsable de l'àrea d'Esports de la Diputació de València, Miguel Bailach, qui ha destacat la longevitat del campionat i la joventut de la gran majoria dels participants.

Tot seguit ha pres la paraula Alfredo Hernando Fredi, representant de l'entitat organitzativa Frediesport, qui ha assenyalat que la present edició de la Lliga de Raspall – Trofeu Diputació de València ha sigut configurada des del consens des dels diferents estaments que componen la modalitat del raspall, açò és, pilotaris, trinqueters, organitzadors i patrocinadors.

A continuació s'ha dirigit als presents el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuán, qui també ha volgut destacar la joventut de la majoria dels participants i el treball realitzat en consens entre Frediesport i el Comitè de raspall. Finalment, el president federatiu ha volgut acordar-se de Waldo, número u de la modalitat que està a l'espera de ser operat, i ha assegurat que la Federació intentarà agilitar les gestions perquè la intervenció es produïsca al més prompte possible.

Després ha tancat l'acte la sotssecretària de la Conselleria de Governació i Justícia, Juana Forés, que ha desitjat que el seguiment de la competició siga massiu per part dels aficionats, com ha succeït amb el recentment conclòs Masters Generalitat Valenciana de raspall. Forés també ha insistit en el compromís de la Generalitat Valenciana envers l'esport autòcton i s'ha congratulat per la dinàmica de consens amb la qual s'està treballant en l'esport de la pilota des de fa temps.