dimecres, 21 de juliol del 2010

Juliol cultural a Simat

Un moment de la II Batukada a Simat.



COMUNICAT DE PREMSA

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A L´AGENDA CULTURAL I ESPORTIVA DE JULIOL A SIMAT

La Regidories de Cultura, Joventut, Esports i Turisme de l´Ajuntament de Simat, han preparat per a tot el mes de juliol una extensa agenda cultural i esportiva destinada a la participació de tots els veïns i veïnes del poble i de totes les seues edats.

Les activitats i representacions culturals i esportives són:

* Els Tresors de Simat, rutes nocturnes; Els Tresors de Simat és una ruta urbana que transcorre pels carrers i monuments més representatius de la localitat. Aquesta ruta pot realitzar-se tan per lliure, amb l’utilització d’audioguies, com acompanyat per un guia local.
A més, disposem d’una guia didàctica per realitzar la ruta amb grups escolars i convertir la visita en una activitat dinàmica i participativa.


* Les Nits de la Xara; representacions i històries valencianes a l´antiga Mesquita de la Xara, els divendres a la nit.


* II Batukada a Simat; per segon any consecutiu i baix la direcció del simater Sixte Escrihuela, s´ha celebrat aquest cap de setmana la Batukada a Simat, amb la participació del famós mestre brasiler Carlos Mankuzo i el grup de Dansa Brasilera BLOCO MARACATÚ FM. La participació a la Batukada ha estat tot un èxit.


* XXIX Festival de Bandes de Música de la Valldigna; amb la participació de la Unió Musical Santa Cecília de Barx i la Unió Musical de Simat.


* II Campus Esportiu a Simat; la segona edició de l´Escola d´Estiu Esportiva de Simat, reuneix desenes de joves i xiquets tots els matins al Poliesportiu Municipal, on poden realitzar tota classe d´esports, com ara futbet, vòlei platja, bàsket, tennis, pilota, natació...


* XXI Vota a peu a Simat; aquest diumenge 25, arriba una nova edició de la Volta a Peu a Simat que organitza el Club La Llebre de Simat, i patrocina la Regidoria d´Esports de l´Ajuntament. Tots els anys hi participen més de 1500 atletes vinguts d´arreu del País Valencià.


* Diumenges de Cinema a la Font Gran; tots els diumenges de juliol, per la nit a la Font Gran de Simat, projecció de pel•lícules aptes per a totes les edats.


* A més, la Regidoria de Cultura de Simat, també hi col•labora amb el 10è aniversari de la Colla de Dimonis Fem Fredat de Simat, que realitza diferents actes commemoratius, com ara una Taula Rodona, "LA MÚSICA POPULAR SIMATERA", divendres 30 de juliol a la Casa de la Música de Simat, on actuarà també el músic Valencià Andreu Valor en concert acústic. Els actes de la Colla de Dimonis continuen també la primera setmana d´agost.

L´Alcaldessa de Simat, Agustina Brines, ha manifestat l´agraïment a totes les veïnes i veïns que setmana a setmana són partícips de totes aquestes activitats i que fan que l´Ajuntament, tot i tenint cura per la greu situació econòmica actual, no vol deixar de promocionar i dinamitzar tota activitat que aporte en positiu a la promoció del nostre poble i a la participació de tots els simaters a totes les activitats que a Simat es realitzen.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

propaganda i mentides tot una...

Anònim ha dit...

Mentides? Pues es el que esta fentse en Simat ara. Tinc una cosineta al campament esportiu i sóc assistenta a les nits de la xara i ruta dels tresors. Em pareix molt bona l oferta per a un poble xicotet com Simat. Dubte que tu vixques a simat o eres nomes un intoxicador o alguna novia "despechada" de l ajuntament!

Anònim ha dit...

Al primer:
Deus de ser Colon descobrint les amèriques. Ara resulta que una nota de premsa del bloc és per fer-se propaganda, em dius que la cocacola no és la chispa de la vida i caic de cul.
Altra cosa és dir que són mentides, tot el que hi ha i mes que no s´ha posat és el que està fent-se, almenys jo si que estic anant al que diuen.
Per un poble com Simat és una oferta bestial i amb diners i molta imaginació. me la jugue amb pobles com tavernes que ens triplica en població.

Anònim ha dit...

amb pocs diners, volia dir. la batucada i el campus esportiu es un exemple de que en pocs diners és pot fer molt.

Anònim ha dit...

eii! publiqueu això: Eladi Mainar acaba de guanyar a les semifinals a brines, per primera volta eladi juga la final del torneig de Simat... 2 a 1 (i 6-4 l´ultim joc)