divendres, 9 d’agost de 2013

Festes poc innovadores, article d´opinió d´Anna Company (Bloc-Compromís per Simat)

Un any més,festes poc innovadores

Hui,és  8 d'agost, i ahir van acabar les festes del poble, unes festes que si me les haguessin contat no sabria si són les d'aquest any o les de l'any passat
I jo he fet la meua pròpia reflexió d'elles, una pròpia i personal reflexió que         m´agradaria compartir amb vosaltres.

Com tots els anys hem tingut unes festes sense molts canvis al seu programa, poc innovadores i sense ningun acte diferent de la resta dels anys.
Les diferències polítiques també han estat presents, com tots els anys, en aquestes festes. Les crítiques al diferents blogs simaters s'han fet ben presents.
I que dirà el govern local a açò?
Pot ser conteste allò de què “no sempre es poden fer les coses a gust de tots”
Sí, és cert, no sempre es poden fer les coses a gust de tots però si almenys intentar fer un poc de tot, intentar fer tot allò que la gent demana.
Perquè jo em pregunte, com cada any, que ha de fer la gent que no els agraden els bous durant els tres dies de festes durant el dia?
Però, pensant-ho bé, si han sigut unes festes diferents.
Han hagut coses noves. Hem pogut veure coses que la gent jove com jo no ho havia vist mai, i la gent més major ja ni ho recordava, la guàrdia civil a les processons posada de tricorni i de guants blancs. Una imatge que m'ha impactat moltíssim.
A l'igual com m'ha impactat veure la font gran decorada amb banderes espanyoles,unes banderes han dut molta polèmica al poble, fins al punt d'escoltar comentaris de què s'hi han col·locat per crear tensió entre els diferents partits polítics.
Tan roin és la gent que pot arribar a col·locar unes banderes per crear una guerrra política?
Bé, cadascú que faça el seu anàlisis personal a aquesta actuació
També hem pogut veure com un dels espectacles de la plaça no es duia en davant per la disconformitat amb els diferents equips de so i il·luminació de l'escenari i l'artista contractat.La gent major es va quedar bocabadada en veure que no actuava i havien de marxar a casa sense cap alternativa més
També, per desgràcia, ens hem assabentat d'una greu enganxada que va patir un xic ,veí d'Ontinyent, al recinte dels bous.
I ja per últim els nostres menuts han pogut gaudir d'un espectacle taurí infantil per a ells, regalant-los llepolies a canvi per a què acudiren a l'acte, un acte no entra per a res dins dels meus ideals.

I jo ara em pregunte, tan poca és la imaginació de la regidora de festes i de l'equip de govern per a fer alguna cosa diferent durant els tres dies de festes?


Tan difícil és fer unes festes on puguen participar tots?
Com a ciutadana del poble, exigeixc, altres alternatives per als actes de festes del poble.
Vull altres tipus d´actes com puguen ser, música en valencià, actes pel dia per a la gent que no els agraden els bous i s'han de quedar en casa per no hi haure res més del que poder gaudir durant el dia.

Ja per últim, resumiré el que són les festes del meu poble per a mi i per a molta més gent per a què la gent que no ha gaudit mai d'elles es puga fer una idea de què fem durant tres dies ací al poble
-Bous de matí
-Bous de vesprada
-Processó
-Sopar
-Espectacle a la plaça
-Típica revetlla a la Font Gran
-....i a dormir fins al dia següent!!!!!
Pot ser no tots compartisquen el jo acabe d'escriure, però com a veïna del poble,tinc el dret de dir allò que pense.

Acabeu de passar un bon estiu i gaudiu del que queda d'ell tot el que pugueu i més!!