dimecres, 29 de juliol de 2015

La Cova del Bolomor s’obri aquest agost a visites.L’emblemàtica Cova del Bolomor, el jaciment arqueològic del Paleolític més singular de les terres valencianesl, obri un any més les seues portes perquè els visitants puguen apreciar el seu valor històric i cultural durant el mes d’agost. 


Les activitats són gratuïtes i es realitzaran tots els dijous i divendres del mes d’agost. El dijous serà el dia dels tallers, tant de talla lítica amb sílex com fabricació del foc a la manera que ho feia l’home prehistòric per fricció de fustes amb arc, mentre que queda per al divendres la visita al jaciment.

El regidor de Turisme, Josep LLàcer, ha recalcat que “es tracta d’una iniciativa que vol donar a conéixer als visitants el jaciment i posar en valor el paisatge i el patrimoni cultural, tant de Tavernes com de la Valldigna. A més, volem fer que siga un atractiu més per al poble que en la temporada d’estiu atrau els turistes.” 
L’excavació de la Cova del Bolomor es realitza des de 1989 dins d’un programa d’excavacions arqueològiques del Servei d’Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria de la Diputació de València. La investigació ha proporcionat materials prehistòrics que abarquen des del Plistocé mitjà als inicis del Plistocé superior.
  
Així, s’han trobat evidències de foc controlat entre les més antigues d’Europa. Estem davant un important lloc per descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, les formes de vida dels neandertals i altres homínids que les van precedir.

Els interessats en estes activitats hauran d’acudir a la Oficina de Turisme de la platja per tal de fer la seua inscripció. Els grups seran d’un màxim de 25 persones i l’edat mínima per poder visitar la cova és de 12 anys.

Font. lacotorradelavall