divendres, 15 d’abril del 2016

Rafa Carbonell es presenta com el candidat de les bases del Bloc.



El Bloc ja té un segon aspirant a liderar la formació nacionalista de cara al congrés del partit que se celebrarà -si no hi ha repetició d'eleccions- el 21 i 22 de maig. Rafael Carbonell, va donar ahir dijous el pas després que l'actual secretària d'Organització del Bloc, Àgueda Micó, fes el propi setmanes enrere.

 Carbonell es va presentar a si mateix com el candidat de les bases davant uns 200 militants que van acudir al pati de la Nau. Un acte carregat de simbolisme que va concloure amb l'actuació de la Muixeranga de València i en el qual el protagonista indicà als assistents a "creure que tot és possible". "Tenim a les nostres mans fer el Bloc que sempre hem volgut", va afirmar, poc després d'haver subratllat que es presentava a la Secretaria General perquè l'hi havien demanat els militants.

 Entre els presents en l'acte, es van trobar el conseller d'Economia, Rafael Climent, diputats autonòmics com Teresa García, Jordi Joan i Mònica Álvaro, l'europarlamentari Jordi Sebastià, regidors de l'Ajuntament de València com Consol Castillo i Carlos Galiana, l'edil d'Alacant Natxo Bellido, el diputat provincial Emili Altur i alcaldes com Quico Fernández (Sagunt) o Eva Sanchis (Godella),Pilar Moncho, diputada provincial de turisme, i el alcaldes d'Oliva, Pedreguer, Guardamar, Xeraco i Xeresa, i la diputada autonòmica Mónica Alvaro, entre uns altres.



Quan als parlaments, la intervenció de Carbonell va ser precedida per la de militants i regidors. Després d'aquests discursos, Carbonell va pujar a la tarima fortament aplaudit per teixir un discurs dirigit a aprofundir en l'orgull de pertinença al Bloc. Així, va reclamar un partit "fort" i "útil" per a la societat, a més de recalcar que la formació nacionalista és "l'única veu valenciana que està a Madrid i Brussel·les perquè uns altres han decidit ser servils".

Carbonell també va parlar del futur de la coalició, recalcant que sense un Bloc "fort", Compromís "no tindrà futur". En aquesta línia, remarcava la idea que el Compromís "de dalt se semble al de baix", una crítica sens dubte dirigida als últims processos de negociació esdevinguts en aquest partit.
 
Segons La Cotorra de la Vall i  València-Plaza