divendres, 15 d’octubre del 2010

Ells posaran el cadenat al Camp Nou

Navarro i Costa saben com frenar al Barça: no acumular gent darrere, pressionar a dalt i jugar amb personalitat.



El Barcelona haurà de superar a David Navarro i Ricardo Costa pel mitjà de la defensa si vol guanyar el dissabte al València. Però, ni el del Port de Sagunt ni el portuguès estan disposats a cedir un mil·límetre. Ells, com l'equip, també són capdavanters. Reconeixen que el Barça és el millor equip del món, que Messi és possiblement el millor jugador del món i fins i tot que David Vila és difícil de frenar malgrat conèixer els seus moviments. Encara així, són optimistes. Saben com fer bé les coses per a posar en destrets als de Pep Guardiola. No tancar-se arrere acumulant gent prop de la porteria, pressionar a dalt per a robar prop de la porteria dels blaugranes i jugar amb moltes ajudes i personalitat són les claus d'aquesta parella que té molt a dir en terres catalanes. Ells no tenen no tenen el ´glamur´ dels culés, però tenen una mica més important. Moltes ganes, molta il·lusió i un cadenat. El que volen posar en el Camp Nou. El que ahir començaven a provar els dos en la Ciutat Esportiva de Paterna.

La fórmula per a «fer-li mal» al Barça l'exposa David Navarro. Ja és un veterà d'aqueix camp i sap molt bé com fer les coses. «Si acumulem gent darrere prop de la porteria ens estarem equivocant. El que hem de fer és pressionar a dalt i intentar robar-los la pilota. Aqueixa és la forma per a fer-los mal. Si ens fiquem molt arrere, ens estarem equivocant», deia el del Port de Sagunt. El central sap que serà difícil, que els jugadors del Barça té molta qualitat, però també sap que a ganes, il·lusió i personalitat no els va a guanyar ningú. «Sabem que és difícil guanyar en el Camp Nou, seguisc pensant que és el millor equip del món, però a il·lusió i ganes no ens va a guanyar ningú. Cal mantenir la nostra línia fora de casa i traure la nostra personalitat i el nostre futbol que venim fent en aquesta arrencada de temporada», deia Navarro. El ´4´ del València coneix al Guaje com a pocs. Ha compartit vestuari amb ell, ha jugat al seu costat molts partits, però ni encara així es fia.Estar junts, les ajudes i el treball són la recepta per a guanyar-li». «Vila és un gran golejador, ho ha demostrat en l'últims anys en el València. Ho coneixem, sabem com es mou en el camp, però malgrat açò segueix sent un dels més perillosos al costat de Messi. Haurem de treballar molt bé i estar molt junts per a traure un bon resultat. És l'única forma per a guanyar-los», va assegurar.

També té les coses clares el seu soci, el seu company en el centre de la defensa. Ricardo Costa sap de la perillositat de Vila i Silva, però avisa d'alguna cosa pitjor: oblidar-se que juguen la resta. «David Vila i Messi són dos senyors jugadors a nivell mundial, Messi per al meu és el millor del món, però si ens centrem només en ells estarem perduts perquè tots són bons i et pot fer perill qualsevol». Els ingredients per a frenar el joc ofensiu dels blaugranes són molt similars als quals exposa Navarro. No solament s'entenen bé en el camp, també coincideixen imaginant-se el partit del dissabte. « La forma per a guanyar a Barcelona és treballar tots des del minut un fins a l'últim, amb moltes ajudes entre totes les línies i molta intensitat», deia.

Ricardo Costa pensa en un partit, el que va jugar fa set anys a Portugal contra el Barça. Aquell dia el seu Porto li va guanyar als de Rijkaard (2-0) gràcies als gols de Derlei i d'Hugo Almeida. Allò va ser un partit amistós amb motiu de la inauguració oficial de l'estadi Do Dragao. Ara vol repetir aquell resultat, però en un partit oficial. El del dissabte. «Ja li vaig guanyar al Barcelona amb el Porto en la inauguració del nostre camp nou i espere que tornem a repetir la victòria. Guanyem per dos gols, tant de bo es repetira aqueix resultat». Ricardo Costa ha guanyat al Barça. El que no ha fet mai és jugar en el Camp Nou. «No he jugat encara en el Camp Nou, però ho he vist per la televisió i és un d'aqueixos camps en els quals gaudeixes jugant. Tenim moltes ganes». I és que, tant Ricardo com David desprenen energia. Quasi igual que seguretat. Per això seran ells els que posen el cadenat.