dimecres, 6 d’octubre del 2010

L´atur augmenta a La Safor i arriba a les 16700 persones.






L'atur en el mes de setembre a la Safor ha augmentat en 836 persones respecte al mes passat, de manera que ja són 16.694 els aturats en la comarca.

Açò suposa un ascens del 5,27%, una xifra molt superior a l'increment produït a la Comunitat Valenciana, que ha sigut de l'1,1%. Per sexes, la desocupació puja entre els homes un 3,45%, és a dir, 294 aturats més. Mentre que en el cas de les dones, l'ascens és major, un 7,38%, la qual cosa suposa 542 aturades més.

Per sectors, el comportament ha sigut desigual. Així, en el sector agrícola, l'atur disminueix en 48 persones, la qual cosa suposa un -7,43%. En el sector industrial es produeix un increment de 17 persones, el 0,93%, mentre que en la construcció la desocupació baixa en 86 aturats, un -2,59%. Finalment, en el sector serveis s'ha registrat el major increment amb 918 aturats més, un 9,54%.
L'any 2009, l'evolució del nombre parats al setembre respecte al mes anterior va augmentar en 837 persones, un 5,58%, una xifra molt similar a la registrada enguany, un 5,27%.

Des de la Unió Comarcal d'UGT-PV consideren que les dades de desocupació registrats a La Safor són «significativament negatius», i per al Secretari General d'UGT La Safor, Raül Roselló, "aquesta pronunciada pujada de l'atur en la comarca demostra que la reforma laboral no crea, ni crearà ocupació, ja que en més de tres mesos així s'està demostrant».

UGT insisteix que les polítiques necessàries per a eixir de la crisi no són les que minen els drets socials i dels treballadors o les que anteposen els ajustos del dèficit públic o modifiquen les relacions laborals, sinó les que condueixen al creixement econòmic sostingut i perdurable i a l'estimulació de l'increment de l'ocupació".

D'altra banda, el sindicat agraeix el compromís dels treballadors el 29 de setembre i la seua participació en la vaga i posteriors concentracions en la comarca.