dimarts, 19 d’octubre del 2010

Miguel es proclama campió del XXV Individual Bancaixa




Primer va ser Genovés. Després, Fredi va tindre el seu moment. Anys més tard fou el torn de Sarasol. Més endavant, el títol va anar a para a mans d’Álvaro, abans que Grau abastira també la màxima glòria de l’escala i corda. I 25 anys després, l’Individual Bancaixa cau en mans de Miguel, que ahir va guanyar 60-30 a Soro III en la final disputada a la Ciutat de la Pilota.

La victòria del jugador de Petrer va ser inapel·lable. Amb una precisió quirúrgica, Miguel va anar desmuntant els arguments de l’impetuós Soro III, menys batallat en este tipus de cites. Del joc inicial de Quico (20-15) es va passar al 30-20 en els pitjors moments de l’escaleter de Massamagrell, que començava a sentir el ferro.

Miguel va demostrar que és una alternativa al poder establert per Álvaro i Genovés II, protagonistes en les últimes finals. Sap jugar mà a mà, té la fortalesa psicològica dels millors i supleix la menor pegada respecte als rivals amb una gran intel·ligència. La cita d’ahir, que fou emesa en directe per Canal 9 14 anys després de l’última retransmissió en directe pel primer canal de RTVV, quedarà per a la història com una lliçó magistral de jugar l’un contra un.


L’any que ve serà un candidat més a sumar a Genovés II i Álvaro, que va confirmar definitivament que en 2011 tornarà al torneig que l’ha fet gran

La final del XXV Individual Bancaixa no fou una partida més. En primer lloc, es retia homenatge als cinc únics pilotaris que han aconseguit este trofeu. L’ovació a un d’ells, el millor, Paco Cabanes, féu eriçar-se la pell a tot el trinquet i va provocar les llàgrimes del mite. La segona raó que fa de la final d’ahir una partida especial és l’estrena del trinquet de la Ciutat de la Pilota per a l’escala i corda professional. El recinte ha rebut el vist i plau dels principals implicats, els jugadors, que el qualifiquen de perfecte.

I així, davant quasi 2.000 persones (xifra inèdita en la pilota valenciana), davant els cinc mites de la pilota valenciana (Genovés, Fredi, Sarasol, Álvaro i Grau), davant les càmeres de Canal 9, davant la història, el ‘Xiquet de Petrer’, Miguel, va arribar al punt més àlgid de la seua carrera esportiva. L’any que ve serà un candidat més a sumar a Genovés II (absent enguany per lesió) i Álvaro, que va confirmar definitivament que en 2011 tornarà al torneig que l’ha fet gran.