dijous, 21 d’octubre del 2010

No només van ser quatre trages

MODEL DE MOTO QUE LA POLICIA PENSA QUE SE LI VA REGALAR A COSTA.



Un 'mini' i una moto de tres rodes. De moment, el que s'assegurava del PP com un cas de corrupció on els seus càrrecs només van rebre quatre trages ja augmenta. Costa, que dimecres va tornar a l'arena política després d'un any al purgatori, es torna a veure embolicat en el cas Gürtel, un entramat on, segons la policia, hi va tindre molt a veure i va rebre bastants regals. El fiscal ja investiga Blasco.

Ricardo Costa tornava dimecres a l'arena política amb molta força. Atacs a Zapatero i a l'oposició des de la seua nova tasca de portaveu d'Economia a Les Corts. Ni 24 hores després del seu indult públic es tornava a revelar que l'exsecretari general del PPCV va tindre alguna cosa més a veure en la trama Gürtel. Després d'un any al purgatori polític, al PP de Madrid ja se n’arrepentixen.

I és que, Álvaro Pérez Alonso, El Bigotes, va regalar vehicles Ricardo Costa i a l'exdirector de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Pedro García Gimeno, segons consta en un informe policial incorporat al sumari del 'cas Gürtel' i que es va fer públic ahir.

A l'escrit, a què ha tingut accés l'Informatiu, la Unitat de Blanqueig de Capitals de la policia conclou que la mà dreta de Correa a València va adquirir un vehicle Mini model Cooper Càbrio per un import de 31.000 euros, utilitzant una empresa interposada anomenada 'Imperauto S.L.', amb "la finalitat que no se li poguera relacionar directament o indirectament amb la propietat de l'esmentat vehicle i/o l'usuari final del mateix".

Segons l'informe, este vehicle va ser utilitzat amb anterioritat per Felisa Jordán, a través d'un contracte de rènting efectuat per la societat Easy Concept Comunicació S.L., amb l'empresa ubicada a Madrid O'Donell Rent a Car S.L., que és "qui li'l va vendre" a El Bigotes.

Álvaro Pérez va procedir en febrer del 2009 a "la venda immediata" d'este vehicle al pare d'un dels treballadors d'Orange Market, la filial a València de l'empresa matriu de Francisco Correa, el suposat líder de la trama de corrupció que implica a diverses administracions del PP.


Els diferents informes senyalen a Costa com a receptor d'altres regals i con a un dels pilar clau per en la relació entre el PP valencià i la trama Gürtel

L'informe policial revela que este vehicle "hauria tingut com destí l'ús particular i privat d'un alt càrrec d'una empresa pública de la Comunitat Autònoma de València", tractant-se de Pedro García, l'exdirector de RTVV. Cal recordar que García, des de Canal 9, va contractar amb tot tipus d'irregularitats fina a 14 milions d'euros amb la trama Gürtel durant la visita del Papa Benet XVI a València en 2006.

"S'utilitza per tant una operativa en la compra del vehicle descrit basat en la utilització de diners en efectiu per a procedir al seu pagament i una titularitat que s'oculta després de terceres empreses", recull l'informe policial.

Per una altre banda, l'informe policial apunta que una motocicleta model Bombardier és "abonada en la seua totalitat amb transferències bancàries", utilitzant "fons de la caixa B de l'empresa Orange Market" amb cost de 15.413 euros.

Exposa que "es pot inferir que Ricardo Costa ha estat el destinatari de l'ús particular i privat, com a mínim temporal, del vehicle Bombardier", el qual "ha estat comprat per Orange Market".

"Durant el desenvolupament de la investigació s'ha posat de manifest l'existència d'una vinculació directa entre responsables polítics del PP de València i el seu Grup Parlamentari d'ací a la Generalitat valenciana amb l'entorn empresarial de Francisco Correa, i més concretament amb Álvaro Pérez", recull l'escrit.

L'informe afig que El Bigotes "manté negociacions directes, seguint indicacions de Pablo Crespo, per al cobrament del deute dels nombrosos actes realitzats, amb responsables polítics tant del PP com de la Comunitat Autònoma, amb l'anomenat Ricardo Costa".

Cal recordar que els diferents informes senyalen a Costa com a receptor d'altres regals i con a un dels pilar clau per en la relació entre el PP valencià i la trama Gürtel. Això sí, els popularistes sempre van mantindre que només van ser Quatre trages.



I el Fiscal ja investiga Blasco

Les diligències obertes per la Fiscalia Provincial de València arran de la denúncia socialista sobre el cas de les ajudes a la Fundació Cyes en les que suposadament es van comprar pisos amb diners del Tercer Món impliquen una investigació pels presumptes delictes de frau de subvencions, malversació de fons públics, prevaricació i falsificació documental, segons publica Levante-EMV. A estes indagacions es podria sumar hui el 'pendrive' aportat amb documentació per Compromís en el que presumptament es descriuria una trama de fundacions que desviaria diners de Cooperació a empreses afins.